500 tonna virslivel készülünk Szilveszterre

2016. december 29.

Lentils soup in a bowl on chopping board

A Tescóban az év utolsó éjszakája előtt jelentősen többet vásárolnak az elmaradhatatlan szilveszteri finomságokból: decemberben hatszor több pezsgő, tizenötször több virsli és nyolcszor több lencse fogy áruházainkban.

 

Glasses of champagne and bottle with festive background; Shutterstock ID 120312448; Name: Redownload; Cost Centre: na; User ID: na

A szilveszter szimbolikus ünnepi itala a pezsgő, ebből az éves forgalmunk 40 százalékát az ünnepi időszakban értékesítjük. A vásárlók egyre inkább a minőségi termékeket választják az éjféli koccintáshoz: a legkeresettebbek a hazai pezsgők, de egyre népszerűbbek a katalán pezsgőborok, azaz a cavak, a champagne-ok és a proseccók is, utóbbiból 13 félével készülünk az év utolsó éjszakájára. A család legkisebbjei alma, szőlő, őszibarack, meggy, eper, szamóca és málna ízű gyerekpezsik közül választhatnak, ezekből az éves forgalom 60 százalékát értékesítjük Szilveszter előtt.
A pezsgő mellett a virsliből is jelentősen megnő a kereslet  decemberben: az áruházainkban kapható 90 féle virsliből várhatóan több mint 500 tonnát adunk el, a hónap forgalmának 55-60 százalékát pedig a két ünnep között értékesítjük. Általánosan elmondható, hogy vásárlóink egyre inkább a közép- és felsőkategóriás virsliket részesítik előnyben; a legnépszerűbbek a frankfurti- és juhbeles baromfivirslik, de folyamatosan nő a kereslet a sertésvirslik iránt is.

tesco-sausages-tiflow

A majonéz, mustár, ketchup és a torma forgalma több mint háromszorosára nő, míg a pékáruk forgalma 30 százalékkal ugrik meg szilveszter előtt: leginkább fehér kenyér, zsemle és sajtos stangli kerül ilyenkor a bevásárlókosarakba.