Emberségből jeles – mi is segítettünk az orosházi család hazatérésében!

2017. január 5.

Még a család is alig ismert rá arra a parasztházra, ami pontosan két éve, karácsony előtt kiégett. A tűzben az egyébként is szűkösen élő család mindene odaveszett. Elképzelni sem lehet, min mentek keresztül az elmúlt két évben, miközben Orosháza önkormányzata, a környék lakói és cégei – köztük az orosházi hipermarketünk is – szinte a semmiből újjáépítette, berendezte, felszerelte a házat. Felejthetetlen karácsony volt a mostani, az biztos!

161216_leegett_haz_felujitva_atadas2orosh

Forrás: oroscafe.hu

Ezt a karácsonyt már újra otthon töltötte a szerencsétlenül járt család – írta az oroscafe.hu. Annyi segítséget kaptak, amennyit álmukban sem gondoltak volna. A teljesen felújított ház mellett még ajándékra is futotta az önzetlen és lelkes segítőktől.

161216_leegett_haz_felujitva_atadasoros

Forrás: oroscafe.hu

Adakozás, önzetlenség, közösségi felelősségvállalás, emberség – ezek a szavak jutnak eszünkbe az orosházi család történetéről. Bevalljuk, meghatódtunk, amikor megismertük a család tragédiáját. De mindvégig ott voltak a segítők, és végül egy szép történet kerekedett belőle.

161223_lakastuz_anno_oros

Forrás: oroscafe.hu

Tényleg úgy volt, mint a mesékben, megtörtént a baj, aztán megkezdődött a kármentés. Jöttek a nehézségek, pedig a jó szándék mindvégig megvolt. A hátráltató, erőt próbáló feladatok lassították a felújítást – hol a pénz, hol a munkaerő hiányzott. De mindannyiszor történt valami csoda, és végül két évvel a tragédia után a család visszaköltözhetett otthonába, az újjávarázsolt házba.

Mint Orosháza egyik jelentős cége, áruházunk is örömmel vett részt az összefogásban!