2025 végéig eltűnnek a ketreces tojások a boltok polcairól

2017. augusztus 4.

Jól tudjuk, hogy vásárlóink számára fontos szempont a kimagasló minőségű frissáru és a megfelelő választék. Szállítóinkkal együttműködve ezért adunk a vásárlók véleményére. A közép-európai piac évekig árközpontú volt, mostani tapasztalataink szerint azonban a vásárlók más szempontokat is figyelembe vesznek.

A vásárlók szeretik tudni, hogy a termékek honnan származnak, miként készülnek. Ezért a mai napon vállaltuk, hogy Közép-Európában 2025 végéig eltűnnek a ketreces tojások a Tesco áruházak polcairól: sem a saját márkás, sem a márkás termékek között nem szerepelnek majd a kínálatban. A közép-európai térségben évente több százmillió tojást értékesítünk, így tudjuk, hogy fontos szerepet töltünk be abban, hogy a termelési módszerek fokozottan szolgálják az állatok jólétét.

Széles választék

A Tesco Európa vállalása nagy lépés mind a vállalat, mind a szállítók számára, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg az értékesített mennyiség nagy részét a ketreces tartásból származó tojások teszik ki. Ezért jelentettük be, hogy 2025 végére ennek véget vetünk. A szállítókkal megkezdtük az együttműködést annak érdekében, hogy megtegyük a vállalás teljesítéséhez szükséges intézkedéseket, és vonzó áron kínáljuk termékeinket a vásárlók számára.

Az áruházak polcain már most számos lehetőség közül választhatunk, van mélyalmos és biotojás is. Célunk, hogy a jövőben vonzó ár-érték arányú alternatívákkal bővítsük a kínálatot.

Jó megoldás lehet például a biogazdálkodás, ahol a tyúkok szabadon mozoghatnak, és a szabályozásnak megfelelő, biotápanyagot kapnak. A mélyalmos tartás során a tyúkok egy zárt térben vannak, de fészekben tojhatnak.

Közös felelősség

A Tesco célja, hogy a termékek beszerzése fenntartható és etikus módon történjen, követve a brit anyavállalat által bevezetett kötelezettségvállalás szabályait. Minden piacunkon arra törekszünk, hogy vonzó árakon, kimagasló minőségű termékekkel tudjunk szolgálni a vásárlóknak, miközben a vásárlók számára fontos környezetvédelmi és társadalmi problémákkal is foglalkozunk.  A Tesco elkötelezte magát az állatok jólétének folyamatos fejlesztése mellett, és a szállítókkal karöltve a szállítói bázis számára is megvalósítható szigorú állatjóléti szabványok bevezetésére törekszik.