Együtt nagy dolgokra vagyunk képesek! Közel 180 tonna élelmiszert adományoztak vásárlóink

2017. november 30.

Vásárlóink 178 tonna, azaz 445 ezer adag ételnek megfelelő tartósélelmiszert adományoztak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő kampányában. Vásárlóink és munkatársaink adományain felül az adományok értékének 20 százalékával támogatjuk az Élelmiszerbank működését:  összesen 18 millió forintot ajánlottunk fel, amivel az Egyesület több mint 500 millió forint értékű élelmiszerfelesleg célba juttatását tudja biztosítani.

November utolsó hétvégéjén (november 24-26.) immár tizedik alkalommal csatlakoztunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő kampányához. Vásárlóink és munkatársaink három nap alatt közel 10 százalékkal több tartós élelmiszert adományoztak a rászorulóknak, mint tavaly. Magyarországon 161 áruházunk vett részt az akcióban, és számos munkatársunk segítette önkéntesként a gyűjtést. Nekik, valamint vásárlóink önzetlen felajánlásainak köszönhetően 44 205 kg cukor, 41 026 kg liszt, 10 728 kg rizs, 13 162 kg konzerv, 14 900 kg tészta, valamint 7947 kg édesség, 1540 kg bébiétel és 21 556 l tej, 22 351 l étolaj kerülhet idén a rászoruló családok asztalára. A termékek összértéke közel 87,5 millió forint, amit vállalatunk – a kampányban résztvevő áruházláncok közül egyedüliként – további 18 millió forint adománnyal egészít ki.

„Az Élelmiszerbank a kiegészítő támogatásból több mint 500 millió Ft értékű élelmiszerfelesleg célba juttatását tudja biztosítani. Köszönjük a vásárlóknak, hogy idén még több adománnyal tették szebbé a rászoruló családok karácsonyát.” – mondta Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

A tavalyi évhez hasonlóan ruházati márkánk, az F&F ismét csatlakozott a jótékony célú kezdeményezéshez. Január végéig a „Hat with a heart” névre hallgató, karácsonyi sapkakollekció minden eladott darabja után 1 eurót ajánl fel az Élelmiszerbank javára a márka és vállalta, hogy Közép-Európában minimum 7000 eurót fordít erre a célra.

Hiszünk benne, hogy együtt nagy dolgokra vagyunk képesek, ezért most először meghívtuk szállító partnereinket is, hogy csatlakozzanak a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányhoz, hogy közösen még több terméket adományozhassanak a közép-európai élelmiszerbankok számára. Magyarországon a Szegedi Paprika Zrt. csatlakozott a kezdeményezéshez, a vállalat 426 kg konzervet ajánlott fel jótékony célra.

„Köszönjük vásárlóink és önkénteseink támogatását, az ő önzetlen segítő szándékuk is hozzájárult, hogy sokak számára szebbé tehetjük a karácsonyt. Nagyon örülünk, hogy sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi elképesztő eredményeket.  November utolsó hétvégéjén bizonyossá vált, hogy együtt tényleg nagy dolgokra vagyunk képesek!” – összegezte Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampány eredményeit.

Caitlin Jones, az Egyesült Királyság Nagykövetségének ügyvivője a Tesco vezetői, köztük Pártos Zsolt ügyvezető igazgató, valamint az Élelmiszerbank elnöke, Cseh Balázs társaságában csatlakozott az élelmiszergyűjtő programhoz. Erről videó is készült:

 

Hamarosan beszámolunk önkéntes kollégáink élményeiről is!