Tudtad? 15 millió tojással készülünk húsvétra

2018. március 21.

Idén 4 millió darab figurás édességgel, 15 millió darab tojással és 200 tonna kaláccsal készülünk a húsvéti élelmiszerek iránt megnövekedett keresletre. Az ünnep alatt több termékünk forgalma is megsokszorozódik: a húsvét előtti hónapban értékesítjük a füstölt áru éves forgalmának közel felét, valamint a tojás éves volumenének 15 százalékát.

A húsvétkor elengedhetetlen figurás édességekből összesen 4 millió darabbal készülünk, amelyek között a nyulak és a tojások a legnépszerűbbek. A kínálatunkban idén is megtalálhatók a glutén-, laktóz- és cukormentes finomságok, valamint nyolc féle sajátmárkás édesség is.

Az ünnepi időszakban 200 tonna kalács kerül áruházaink polcaira, amely az éves volumen közel 25 százalékának felel meg. A hétköznapi kalácsválaszték 30 féle termékből áll, ami húsvétra 4-5 szezonális fajtával is kiegészül. A legnépszerűbb az 1 kilogrammos fonott kalács, amelyet csak a húsvéti időszakban kínálunk. Emellett ebben az időszakban jellemzően megnő az omlós tekercs, a teasütemények, és a kenyerek forgalma is. Utóbbi növekedését a sonka iránti kereslet megugrása is indokolja.

Közel 1100 tonna húsvéti füstölt áruval várjuk vásárlóinkat, ami a kategória éves forgalmának nagyjából felét teszi ki és körülbelül 50 különböző termékből áll. Áruházainkban kapható kötözött lapockasonka és házi tradicionális sonka is, a húsok mellé pedig mintegy 2 tonna tormát is kínálunk.

A húsvéti menü egyik legmeghatározóbb élelmiszere a tojás, amelyből idén 15 millióval készülünk. Fontos számunkra a magyar beszállítók támogatása, így a vásárlóink körében legnépszerűbb M-es méretből értékesített tojások 100 százaléka magyar termék.

Az ünnepi időszak legnépszerűbb zöldségei között szerepel a lédig fürtös paradicsom, amelyből 120 ezer kilogrammal készülünk, valamint a hónaposretek, amelyből 250 ezer csomó kerül idén áruházainkba.

A locsolkodás ünnepi hagyományáról sem feledkezünk meg: összesen 148 féle parfüm és 3 féle kölni közül választhatnak idén az urak. A korábbi évek tapasztalatai alapján a parfüm és kölni termékcsoportban mintegy 5 százalékos forgalomnövekedésre lehet számítani.

Áruházaink március 30-án, április 1-jén és 2-án zárva lesznek, ekkor az online kiszállítás is szünetel. A többi napon a kiszállítás és az áruházak nyitvatartása is a megszokott szerint alakul.

Üzleteink pontos és aktuális nyitvatartása itt megtalálható.

Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

Várunk mindenkit boltjainkban, áruházainkban!