Már Pakson is megmentjük a kidobástól az élelmiszereket!

2018. május 14.

Egy falat sem mehet kárba! Továbbra is élen járunk abban, hogy a kuka helyett a nélkülöző családok asztalára kerüljenek a még fogyasztható, de már nem eladható élelmiszerek. Példás összefogással már Pakson is elindult a program, amiben évente akár tízmillió forint értékű terméket mentünk meg a kidobástól. Büszkék vagyunk rá, hogy már több mint 140 áruházunkban mentjük a kenyeret, kiflit, zöldséget, gyümölcsöt!

Pakson is együtt dolgozunk a sikerért! Ennek köszönhetően indulhatott el a Magyar Élelmiszerbankkal közös ételmentési program a városban. A Telepaks.net számolt be arról, hogy az önkormányzat támogatásával megszületett az együttműködési megállapodás az Élelmiszerbank és a Paks Kistérségi Szociális Központ között.

Rengeteg értékes finomság kerül jó helyről jó helyre! Naponta akár 200 kilogramm élelmiszert oszthatnak szét Pakson és a térségben élő rászoruló családok között. Jellemzően zöldségről, gyümölcsről és pékáruról van szó, ami az élelmiszermentésben partner paksi áruházunk polcairól kerül le. Az ilyen – lejárat előtti, de fogyasztásra alkalmas minőségű – élelmiszerek nem mennek veszendőbe.

Paks vállalta a szállítást. A megbízható és rendszeres fuvarozáshoz az önkormányzat saját járművet mozgósít. Minden hétköznap reggel átveszik a Tescóban az élelmiszereket, majd a központ családsegítő és gyermekjóléti szolgálatának munkatársai összeállítják az érintett családoknak a csomagokat, amiket délelőttönként vehetnek át. A projektet május 3-án indították, egyelőre harminc olyan család kapott a finomságokból, akikkel a szolgálat egyébként is kapcsolatban áll.

A Paksi Nagycsaládosok Egyesülete és a Segítők Háza is együttműködik velük annak érdekében, hogy az adományok eljussanak a nélkülözőkhöz.

A videót ITT tudjátok megnézni! (4’19-nél kezdődik az összeállítás.)

Dobj egy szívet, ha neked is tetszik!