A Metallica is az Élelmiszerbanknál önkénteskedik

2018. május 15.

Április elején nálunk járt a Metallica. A rajongók most már biztosan jobban imádják őket, mint eddig bármikor, akik pedig nem lelkesedtek értük, azoknak érdemes odafigyelni rájuk. Áprilisban nemcsak egy szuper koncertet adtak Budapesten, hanem jótékonykodtak is, ugyanis egyik szívügyük az éhség megszüntetése világszerte. Videójukban arra kérik a rajongókat, hogy csatlakozzanak egy helyi élelmiszerbankhoz és önkéntességgel támogassák a szervezet munkáját. Nekünk is nagyon tetszik a kezdeményezés, hiszen elindítottuk a Tesco munkatársi önkéntes programját. Ha megjött a kedved, és jótékonykodnál, a Tescón keresztül most megteheted!

Hogyan tudok jelentkezni?
Válassz ki egy helyi szervezetet, amelyik szimpatikus számodra! A Tesco számára fontos téma az élelmiszer-pazarlás elleni harc, ezért ahogy a Metallica is, mi is azt ajánljuk, hogy a hozzád legközelebbi élelmiszerbankhoz csatlakozz önkéntesként. Az „Ön választ, mi segítünk” program kapcsán már számos szervezetet támogatunk, ezek listája elérhető az éntescómon, érdemes ezek közül választani. Annak sincs akadálya, ha egy, a felsoroltakon kívüli szervezetnek szeretnél segíteni, viszont ezt előre le kell egyeztetned a közvetlen vezetőddek, illetve a közösségi kapcsolatokért felelős munkatárssal.

Miért érdemes önkénteskedni?
Ha hallgatsz a Metallicára és csatlakozol egy helyi élelmiszerbankhoz önkéntesnek, azt a napot, amelyet erre szánsz, megkapod fizetett szabadnapnak. Csak annyit kell tenned, hogy jelzed a kiválasztott dátumot a közvetlen vezetődnek és a szervezetnek és már mehetsz is segíteni. A jelentkezés menetéről és további hasznos információkról olvasd el az önkéntességről szóló szabályzatunkat!

Érdekel, hogyan tesz a Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen?
A Tesco az első (és egyetlen) olyan áruházlánc Közép-Európában, amely közzétette éves élelmiszer-hulladék jelentését. Már második alkalommal tettük közzé az adatokat, amelyből számszerűsítve is kiderül, hogy megtérülni látszik az élelmiszer-pazarlás ellen folytatott rengeteg munka. A magyarországi eredmények azt mutatják, hogy 35 százalékkal sikerült csökkentenünk az élelmiszer-pazarlást az áruházláncban és közel 7000 tonna élelmiszert adományoztunk rászorulóknak országszerte.

Ha szeretnél többet tudni az élelmiszer-pazarlás elleni tevékenységek eredményeikről kattints IDE.

Ne feledd: egy kis figyelmesség csodákra képes!