Nagy eperteszt: a toplista élén a tescós gyümölcs!

2018. június 7.

Nagy mezőnyben végeztünk az első helyen! A Tudatos Vásárlók Egyesülete 22, itthon kapható földiepret vizsgáltatott be laboratóriumban. A tesztbe piacon és boltban kapható gyümölcsöket is beválogattak. Alig volt olyan közöttük, amiben nem volt vegyszermaradék. Örömmel jelentjük, hogy a nálunk kapható eper tökéletes!

Forrás: tudatosvasarlo.hu

Primőr és bolti eprek is bekerültek a kosárba. Megdöbbentő eredmény született: a 22 különböző helyről beszerzett eperből 19-ben kimutattak valamilyen növényvédőszer-maradékot. Több mint tíz fajta vegyszerre teszteltek, és kiderült, a legtöbbnél kimutatható a vegyszer jelenléte. (Szerencsére csak az egészségügyi határérték alatti mértékben, de a koktélhatás is igaz sajnos, vagyis a többféle vegyszer hatása felőrösödik.)

Mi a különcök között vagyunk! Nálunk ugyanis vegyszermentes eper kapható. És íme az eredmény ránk vonatkozó része! Ezt írják:

“A felmérés során két piacon árult, feltételezhetően hazai eredetű, szabadföldi termesztésű földieperben, illetve a Tesco spanyol eredetű primőr termékében egyáltalán nem volt kimutatható növényvédő szer, ezek a termékek maximális, 20-20 ponttal zárták az értékelést.”

Kóstold meg az eprünket és dobj egy szívecskét, ha neked is ízlik!