Látogatóban a segítőknél – Így mentik az élelmiszert Békéscsabán és környékén

2018. június 11.

Ahhoz, hogy a megmentett finomságok megbízhatóan, rendszeresen és profin eljussanak a célba, vagyis a nélkülözőkhöz, rengeteg szorgos kéz és több szervezet együttműködése kell. Kollégáink most megnézték, mi történik az általuk összekészített és becsomagolt pékáruval, gyümölccsel, zöldséggel. Azaz, így mentenek élelmiszert Békéscsabán és környékén!

A Magyar Élelmiszerbankkal közös, nagyszabású programunkban Békéscsabán a Küldetés Alapítvány, a Békésben lévő Baptista Pont és a mezőberényi Mécses Egyesület is segédkezik. Nekik köszönhető, hogy az általunk megmentett ételek jó helyre kerülnek.

A Mécsesben sok mindennel foglalkoznak, a bentlakásos intézménynek még konyhája is van. Itt főznek is, és a nálunk megmentett élelmiszerek szortírozása, összekészítése és kiosztása is náluk zajlik.

A Baptista Pont segélyiroda ezt írta saját Facebook oldalán: “Örülünk annak, hogy közel 3 éve mi is részesei lehetünk ennek a nagyszerű munkának! Magyar Élelmiszerbank Egyesület, köszönjük úttörő munkátokat!”

A Magyar Élelmiszerbank 2017-ben 400 kamionnyi jó minőségű élelmiszert mentett meg és osztott szét több mint 300 000 rászorulónak.

Már 147 áruházban működik az élelmiszermentő programunk, így tavaly összesen több mint 6900 tonna élelmiszert adományoztunk az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül rászorulóknak.

Köszönjük minden résztvevő kollégánk segítségét! Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre!

Dobj egy szívet, ha neked is tetszik!