A Tesco is megünnepelte Erzsébet királynő születésnapját

2018. június 12.

Erzsébet királynő múlt héten ünnepelte a 92. születésnapját, ez alkalomból pedig világszerte köszöntötték őt. Nálunk az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáján ünnepelték meg a jeles napot, a házigazdák pedig Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete és felesége, Bridget Claire Lindsay voltak. A rendezvényen a Tesco is jelen volt támogatóként, az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszer-pazarlás csökkentését népszerűsítve.

A Tesco és az Élelmiszerbank közös standjánál, a 148 áruházban működő élelmiszermentés folyamatát ismerhették meg az érdeklődők. A Tesco az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben legfontosabb célul az élelmiszer-hulladék csökkentését tűzte ki a fogyasztási lánc minden pontjára, a termelőtől egészen a fogyasztóig.

A rendezvényt Iain Lindsay nyitotta meg, majd beszédet mondott Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár, és Gareth Neame televíziós producer, a Downtown Abbey executive producere.

Érdekesség, hogy a királynő kétszer tartja az évben a szülinapját. A valódi szülinapja április 21-én van, a másikat pedig minden év júniusának második hétvégéjén tartják, akkor ugyanis sokkal jobb az idő az ünneplésre, mint áprilisban.