Indul a MoneyGram és a Tesco Készpénz Átutalási Szolgáltatása Magyarországon

2018. június 12.

Bejelentettük a MoneyGram-el közös új együttműködési megállapodásunkat! Mostantól lehetőségük biztosítunk magyarországi vásárlóinknak arra, hogy nemzetközi készpénz átutalási tevékenységet indítsanak több mint 200 millió bankszámlára és mobiltárcára, vagy a több mint 200 országban megtalálható MoneyGram helyszínek egyikére.

A MoneyGram szolgáltatásai már 97 áruházunkban elérhetők Magyarországon. Ennek köszönhetően vásárlóinknak a számukra legkényelmesebben elérhető és megközelíthető áruházban módjukban áll igénybe venni a pénzátutalási szolgáltatást.

“Nagyon fontosak számunkra a magyarországi ügyfeleink és alig várjuk, hogy minél több opciót biztosíthassunk számukra arra, hogy megbízható pénzügyi kapcsolatot tarthassanak fenn a szeretteikkel. A MoneyGram választási lehetőséget kínál, így az ügyfelek maguk dönthetik el, hogy hogyan szeretnének pénzt küldeni és fogadni – ez az egyik legnagyobb előnyünk a versenytársainkkal szemben” – mondta Zbigniew Furmańczak, a MoneyGram regionális igazgatója.

A készpénzküldéshez vásárlóinknak mindössze a szolgáltatást biztosító egyik áruházunkba kell befáradniuk, kitölteniük egy egyszerű formanyomtatványt és azt átadniuk az ügyintézőnek a küldeni kívánt pénzösszeggel és díjakkal együtt. Mindezt három különböző pénznemben tehetik meg – magyar forintban, amerikai dollárban és euróban. A tranzakció után a küldő egy nyolcjegyű hivatkozási számot kap, amit a célszemélynek meg kell adnia fogadáskor. Az összeget néhány percen belül fel is veheti a fogadó a világszerte megtalálható 350 000 MoneyGram pont egyikén vagy megtalálhatja a megadott bankszámlán, mobiltárcán.

„Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarországon a banki és biztosítási termékeink köre egy újabb kiváló szolgáltatással bővül. A nemzetközi készpénz átutalási szolgáltatás fontos és valós igényt elégít ki és büszkék vagyunk arra, hogy a Moneygram-mel és partner hálózatunkkal együttműködésben olyan lehetőséget tudunk vásárlóinknak biztosítani, amely kiváló színvonalú szakértelemmel, biztonságosan és gyorsan juttatja el vásárlóink pénzét szeretteikhez” – mondta Halász Balázs, a Tesco Pénzügyi Partner országos vezetője.

Magyarország a nemzetközi készpénz átutalási piacon „fogadó” ország, hiszen az országban több a fogadott, mint az indított utalás. A Világbank adatai szerint közel 4,7 milliárd dollárnak megfelelő összeg folyt be Magyarországra 2017-ben, leginkább Németország (997 millió dollár), az USA (686 millió dollár), Kanada (436 millió dollár) és Anglia (418 millió dollár) területéről.

A szolgáltatás bevezetésének időszakában, ha vásárlóink június 11-e és augusztus 31-e között bármely magyarországi áruházunkban pénzt küldenek vagy fogadnak a MoneyGram szolgáltatásával, akkor 1000 pontot jóváírnak a Clubcard kártyájukon.

További részletek a Tesco Pénzügyi Partner oldalán olvashatóak.