“Ön választ, mi segítünk” – Ózd, Kazincbarcika és a környék közössége is nagyot nyert!

2018. július 11.

Ózdon is átadták az „Ön választ, mi segítünk” programunk idei nyerteseinek díját. Barkóczi Janitól, Hírszerkesztő Csapatunk tagjától tudjuk, hogy áruházunk igazgatója, Galambos Gyuri vendégül látta a nyerteseket és még külön ajándékcsomagot is átadott a díj mellé. Ózdon és környékén idén színjátszókör, közösségi főzőcske klub és nehéz helyzetű családoknak szóló tréningek, élményteli foglalkozások nyerték el vevőink tetszését. 

Nagy készülődés, szervezés előzte meg a díjátadót, amiről még az Ózdi Városi Televízió is forgatott. A videót ITT nézhetitek meg!

“Krea(k)t ív élményprogram – sorozat Ózd város ígéretes tehetségeinek”

Az első helyezett a Vasvár úti Általános Iskola alapítványa lett. A suli tervére szavaztak a legtöbben, majdnem 20 ezer zsetont gyűjtöttek. Így vásárlóink tetszése elhozta a 400.000 forintot a megvalósításhoz. A kampányról azt mondták: „Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy mozgósítsunk mindenkit: diákönkormányzatot, szülőket, iskolai alapítványt. Persze a Facebookot is bevetettük, hogy minél többen tudjanak rólunk és elképzeléseinkről.”

Nagyon szerették a helyiek az ötletet! Az évek óta működő színjátszószakkörben ugyanis sok-sok készség megmutatkozhat. Így írtak erről a pályamunkájukban: „Egy komplett színdarabot, és a hozzá tartozó eszközöket állítjuk elő közösen, a résztvevő gyerekekkel. Havi 1 alkalommal kreatív kézműves foglalkozást szervezünk, melynek során közösen megírunk egy mesét, díszletet, jelmezt tervezünk és készítünk, megtervezzük a plakátokat, meghívókat, koreográfiát és rendezőkönyvet írunk. Emellett hetente megtartjuk a színjátszó csoport foglalkozásait. Végül pedig bemutatjuk az elkészített színdarabot a helyi közösségnek.” 

Emellett a tervek végtelen tárházát sorolják Janinak: „Helyi iskolai újságot is tervezünk, ami a gyerekekről szólna. Riportok, fotók készülnének, tehát írni és fotózni is lehetne, kinek mihez van érzéke. És szeretnénk a tehetséges gyerekeknek kibontakozási lehetőséget adni: énekeljenek, táncoljanak – mindenki hadd tehesse, amiben tehetséges.”

“Bo(s)zi Klub a jövőért”

A 2. helyezett a kazincbarcikai BO(S)ZI Rekreációs és Egészségfejlesztő Egyesület lett, több mint 14 ezer zsetonnal. Tervük szerint:“Olyan ingyenes foglalkozásokat, tréningeket szervezünk a térség küzdeni akaró, de hátrányos helyzetű családjai számára, melyekkel betekintést nyerhetnek a világ sokszínűségébe. Projektünk célja egy klub jellegű, állandó közösség létrehozása, ahol a résztvevők kipróbálhatnak sokféle tevékenységet (kézműveskedés, okosító torna, népi játékok, stb), megtanulnak célokat kitűzni, és azokért küzdeni.”

“Közösségi kertből közösségi asztalra, avagy Zöld Kiskötény Főzőcske Klub hét községben”

Mindent elmond a projekt címe! Tetszett is vásárlóinknak, a 3. helyezettet is több mint 10 ezer zsetonnal jutalmazták.  A Sajóvölgyi Tájszépítő Egyesület “Közösségi kertből közösségi asztalra, avagy Zöld Kiskötény Főzőcske Klub hét községben” projektjével lopta be magát a környékbeliek szívébe. Az évek óta szorgalmasan gondozott közösségi kert finomságait fogják együtt megfőzni, az egészséges ételek mellett az együttlét öröme is adott. Ehhez vásárolnak majd egy indukciós főzőlapot. Mindenkit szeretettel várnak! Azt mesélik: “Nagyon fontos számunkra az egészséges életmód. A gyerekekkel közösen szoktunk befőzni is, majd közösen fogyasztjuk el, amit készítettünk. A termesztésből és a befőzésből kóstoltatni is szoktunk a Falunapon a Saláta fesztiválon”      

Gratulálunk minden nyertesnek!

Nagy szívecske Ózdra és Barcikára!