“Ön választ, mi segítünk” Cegléden és Nyíregyházán: gyerekek, gyerekek, gyerekek!

2018. július 13.

Cegléden és Nyíregyházán is olyan közösség kapta a legtöbb zsetont az idei “Ön választ, mi segítünk” programunkban, ami az átlagostól eltérő gyerekek segítéséért, fejlesztéséért dolgozik. A Cegléd közeli lovasterápiás park és a nyíregyházi játszóház. Két szimbolikus hely a maguk környezetében. Már eddig is sokat tettek, most tovább fejlődhetnek, mindannyiunk örömére. Gratulálunk minden nyertesnek!

Paci Doki Alapítvány

Nagy volt az öröm, amikor kiderült: több mint 22 ezer zsetont kapott a régió minden részéből a lovasterápiás park felújításának programja. Vagyis a körzetében elnyerte a legmagasabb támogatást, 400 ezer forintot. Facebook oldalán az alapítvány is beszámolt a díjátadóról: “Megtörtént az ünnepélyes átadás a ceglédi Tesco áruházban. Nagyon köszönjük a Ceglédi Városi Televízió tudósítását erről a számunkra fontos eseményről! 🙂 Még egyszer mindenkinek nagyon köszönjük a régióban, aki zsetonos szavazatával támogatta a projektünket! 🙂 Rövidesen szervezzük a felújítási munkálatokat :)”

A lovasterápiás készségfejlesztő parkot évek óta felkeresik nemcsak a fejlesztésre szoruló gyerekek, hanem az épek is, igazi családi program kilátogatni a hangulatos természeti környezetbe. A támogatásból most éppen a szabadtéri játszótér faeszközeinek, hintáinak, játékainak felújítását, cseréjét végzik majd el. Mégpedig a családokkal közösen.

A Ceglédi Városi Televízió tudósítását ITT tudjátok megnézni!

Rejtett kincsek Down Egyesület

Körzetükben a legtöbb zsetont a nyíregyházi egyesület gyűjtötte, így a több mint 12 ezer vásárlói szavazattal elnyert 400 ezer forintból valósíthatják meg álmukat. Érzékenyítő programot indítanak szeptembertől, amiben összesen 20 felnőtt és családja, és 10 iskolás csoport vesz majd részt. Az egyesület fenntartásában működő nyíregyházi Csodavár játszóház várja majd a diákokat, ahol olyan programokat szerveznek nekik, amik segítségével egy kicsit jobban megismerhetik a fogyatékossággal élő társaikat. Sok közös program és játéklehetőség is rejlik a kezdeményezésben.

Azt mondják: “Közel 300 nyíregyházi gyermeknek tudjuk kézzelfoghatóan bemutatni a fogyatékossággal élők mindennapjait, miközben játszóházi hangulatban tanulják az elfogadást. Egyesületünk húsz éve tesz a társadalmi kirekesztettség ellen, és hiszünk abban, hogy a változást együtt érjük el.” 

Facebook-oldalukon így örültek a sikernek: “A Rejtett Kincsek Down Egyesület „Láss másként és segíts, hogy gyermekeink egy elfogadóbb világban nőjenek fel” – családok és iskolások számára kifejlesztett érzékenyítő programjával, több mint 12.000 vásárlói szavazattal megnyerte a Tesco Magyarország „Ön választ, mi segítünk” közösségi kezdeményezésén keresztül az áruházlánc által felajánlott 400.000 forintos díjat. Köszönjük mindenkinek!”

A nyíregyházi Kölcsey TV díjátadóról készült riportját ITT nézhetitek meg!

Mindenkinek gratulálunk!

Külön köszönet az információkért Bérces Éva Közösségi Működési Menedzsernek és Szabó-Benke Lajos nyíregyházi áruházvezetőnknek!