“Ön választ, mi segítünk” – Szentesen és Debrecenben is nagy tervek vannak!

2018. július 17.

Szentesen és Debrecenben is megkezdődhet a tervek megvalósítása. Megmozgatták a helyi közösségeket az ötletek. Szentesen például egy különleges fotókiállítás, Debrecenben pedig egy egész városnegyed felpezsdítése is az “Ön választ, mi segítünk” programunknak köszönhetően kap anyagi támogatást. Hogy mi mindent terveznek még a helyiek? Olvassatok tovább! Gratulálunk minden nyertesnek!

Átadták a díjakat Szentesen is. Hogy mennyire fontos a kezdeményezés, jól jelzi, hogy a város polgármestere, Szirbik Imre is eljött. Áruházvezetőnk, Máté Szabolcs látta vendégül a nyerteseket, a találkozás jó alkalom volt egy kis beszélgetésre, ismerkedésre is. Nézzük a jobbnál jobb projekteket!

I. helyezett Magyarországi Légimentésért Alapítvány – “Hétköznapi hősök nem hétköznapi tettei… – A légimentés története és a miskolci, a debreceni és a szentesi légimentőbázisok élete – fotókiállítás”

Egy olyan vándorkiállítást rendez az alapítvány, amely igazi kuriózum. Bemutatják a magyar légimentést, és a Magyarországon működő hét légimentőbázis életét. A kiállítást elsősegélynyújtó alapismeretekkel, véradó programokkal is kísérik. Jelmondatukra megmozdultak a helyiek: “A mentés ügye mindenki ügye, hiszen nincs annál fontosabb, mint hogy mások is túlélhessék!” Vásárlóink 9200 zsetonnal díjazták a tervet, ami így 400 000 forintos támogatást kapott.

II. helyezett – Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány – “Mancsokkal a boldog gyerekekért”

7200 zsetont gyűjtött az alapítvány, aminek munkatársai nem csupán állatmentéssel, hanem állatot tartó idős emberek támogatásával is foglalkoznak. Olyan programokat szerveznek majd a támogatásunkkal, amiken a gyerekek megtanulják az állatok tiszteletét, szeretetét. “Azt is megmutatjuk nekik, hogy nem kell félni tőlük, és még azt is, hogyan kell nevelni, ellátni kis kedvenceiket. Így később felnőttként is felelősen tudnak állatot tartani.” A programokhoz 200 000 forintos támogatás járt.

Debrecen 1-es körzetében Horgos István áruházvezetőnk és Bíróné Hódos Ildikó kolléganőnk látta vendégül a nyerteseket.

Két pályázónk is azt tűzte ki célul, hogy a város leginkább fejlesztésre szoruló részén az ott élőkkel közösen indítsanak el nagy változásokat. Az egyik a környezetre, a másik a közös élményekre épít. Ez így, egymást kiegészítve nagy lehetőség! De lássuk, a szuper kezdeményezések mellett milyen programnak szavaztak még bizalmat vevőink!

I. helyezett: Kék Erdő Alapítvány – “Iskolaszerek beszerzése a speciális nevelési igényű gyermekeket fogadó Kék Erdő Tanulókör számára”

A legtöbb, 22 ezernél is több szavazatot a Kék Erdő Tanulókör kapta vásárlóinktól. A tanulókörben hiánypótló módon fogadnak speciális nevelési igényű (SNI-s) gyerekeket, és az alternatív pedagógiát ötvözik a hagyományos, jól bevált módszerekkel. “Egyéni szemlélettel fordulunk a gyerekekhez, hiszünk abban, hogy mindenki eredendően jó. Gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok és gyógytornászok segítik a gyerekek mindennapi életét. A tanulókör munkáját fogjuk támogatni iskolaszerekkel.” Az alapítvány munkájához 400 000 forintos támogatást szavaztak meg vevőink.

II. helyezett: A.U.L.E. Sportegyesület – “Zöld lovag projekt”

“Debrecen leghátrányosabb helyzetű településrészén, a Nagysándor telepen szeretnénk megvalósítani környezetvédelmi kezdeményezésünket a közösség aktív bevonásával, tisztább és élhetőbb környezetet varázsolva ezzel az ott élőknek. Tervezünk szelektív hulladékgyűjtést, környezetvédelmi kézműves foglalkozást, flashmobot és zöld rajzpályázatot.” A tervek megvalósításához most 200 000 forintot kapnak, mivel vevőink majdnem 11 ezer szavazattal fejezték ki, hogy tetszik nekik a kezdeményezés.

III. helyezett: Eu-Roma Országos Egyesület – “Építsünk közösséget közösen”

Ugyanebben a városrészben, Debrecen Nagysándor telepén szeretne közösségépítő programokat szervezni az egyesület az ott élőknek:  ezek között lesz toleranciaerősítő filmklub kerekasztal beszélgetéssel, zene- és táncoktatás, sport, egészségklub. “A közösség mindenkié, mindenkit megillet az emberhez méltó élet. Lehetsz idős, fiatal, ép, sérült, szegény – a mi célunk, hogy mindenki jól érezze magát!” Majdnem 8500 zseton, és 100 000 forint segíti a megvalósítást.

Áruházvezetőnk, Horgos István a díjak átadása után azt mondta: “Érezhető volt, hogy ez a vásárlói véleményeket tükröző támogatási forma, amelyben minden induló nyer, megmozgatta a helyieket. Örömmel tölt el bennünket, hogy a helyi, hasznos kezdeményezéseket tudjuk ezzel is erősíteni, és megegyeztünk a jövőbeni együttműködésről is.”

Sok sikert mindenkinek a tervek megvalósításához!

Nagy szívecskéket küldünk Debrecenbe és Szentesre!