Önkéntesen építkeztek pécsi kollégáink – 8 gyerekes családnak segítettek

2018. július 19.

Egy 8 gyerekes családot mentettek meg a szétszakadástól kollégáink azzal, hogy segítettek felújítani jövendő házukat. A pécsi Makay úti áruházunk munkatársait illeti a nagy köszönet. László Gyula áruházvezető nyolcad magával vállalkozott az önkéntes munkára, volt köztük, aki épp szabadsága első napját töltötte.

Az Önkéntes program keretén belül egy helyi szervezet felhívására figyeltek fel pécsi kollégáink. A történet röviden: egy 8 gyerekes család az önkormányzattól kapott egy lakást. A tét nagy volt: amennyiben rendbe tudják hozni, úgy nem kerülnek a gyerekek állami felügyelet alá. Nem volt kérdés, hogy munkatársaink segíteni fognak. Az áruházból vittek magukkal falfestéket, zománcfestéket, gipszet az építkezéshez, élelmiszer csomagot (lisztet, cukrot, étolajat, tejet, rizst) és játékokat a családnak.

Miután elkezdték a munkát, hamar kiderült, hogy a vártnál nehezebb a helyzet. A falakat le kellett kaparni és csak utána lehetett festeni. Ez sem tántorította el őket, mindenki teljes erőbedobással dolgozott, mert tudták, hogy a család együtt maradása a tét! Volt, ahol vakolni is kellett, de délutánra több helyiség falát, mennyezetét is lefestették, a törmeléket pedig eltakarították. A legtöbb ajtó és ablak is a helyére került.

A nap végére már látszott az eredmény a házon, ami majd a tíz fős család otthona lesz. Az apuka végig együtt dolgozott önkénteseinkkel, egyedül nem győzte volna a nagy munkát. Mindnyájan nagyon elfáradtak estére, de boldogan mentek haza, mert tudták, nagyon sokat jelent a munkájuk a nehéz helyzetben lévő nagycsaládnak. Ezen felbuzdulva azóta sokan követték példájukat, úgy tudjuk a család hamarosan be is költözik új otthonába.

A segítő csapat tagjai, akikre büszkék vagyunk:

Ary Zsuzsanna

Fledrich János

László Gyula

Majorné Bittner Renáta

Németh András

Szabó Enikő

Szabó Gábor

Tóth Krisztián

Szabó Mónika

Tóth Krisztián