“Ön választ, mi segítünk” – Kiskőrös és Kalocsa is nagyot nyert!

2018. augusztus 8.

Különleges bolt, zengő hangú trombita és egy matekos-kalandos közösségi játék. Mind-mind megvalósulhat az “Ön választ, mi segítünk” programunk által. Egy körzetben a két város: Kiskőrös és Kalocsa civil szervezeteinek is átadták a díjakat. Ott volt két áruházvezetőnk, Kiskőrösről Pribelszki Péter, Kalocsáról Kontra Ottó. Gratulálunk mindenkinek!

Forrás: Kalocsai fúvószenekar facebook-oldala

I. helyezett: Szakmunkásképzésért Alapítvány

“A színvonalas szakképzésért” Több mint 19500 zsetont gyűjtött a körzet győztese. Különleges kezdeményezésük nagyon tetszett a helyieknek. Egy szuper, felszerelt tanbolt készül, jöhetnek a kereskedő-ifjoncok! Az alapítvány így ír magáról: “Az iskolai gyakorlathoz szükséges tanüzemet fejlesztünk, hogy a 9. évfolyamon a szakmai előkészítés és szintvizsga felkészítés minél magasabb színvonalú legyen.”

II. helyezett: Kalocsai Fúvószenekari Egyesület

“Mesés koncertsorozat kicsiknek” Az ifjúsági zenekar facebook-oldalán is megosztotta az örömhírt: trombitát vehetnek a támogatásból! Ezt több mint 9700 zsetonnak közönhetik, amivel 200 000 forintot nyertek! Azt írják: “Fontosnak tartjuk az utánpótlást, ezért olyan zenés programsorozatot szeretnénk, ahol az óvodások és kisiskolások mesés formában ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, a fúvószenével, valamint a zenekar munkájával.”

 

III. helyezett: Eltájolók Turista és Szabadidősport Egyesület

“Matek tájoló” 100 000 forinttal támogatjuk az egyesület munkáját, miután több mint 5000 szavazatot gyűjtöttek. Röviden a céljuk: ép testben ép lélek. Bővebben így vallanak magukról: “A Matek-Tájoló egy Kiskőrös környéki és kalocsai diákoknak rendezett verseny. Népszerűsége évről-évre nő, hiszen itt nem csak a matematika-zsenik szerepelhetnek sikeresen, hanem azok is, akiknek nem a matek a kedvenc tantárgyuk. A matematika feladatokon túl tréfás vagy furcsa kérdéseket is meg kell válaszolniuk a résztvevőknek, és mindezt nem zárt helyen, hanem kint a szabadban, ahol kipróbálhatják magukat csapatjátékosként is. A verseny a fiatalok szellemi és testi fejlődését egyaránt segíti.”

A díjátadóról a Kiskőrös TV készített riportot, amit ITT lehet megnézni!

Nagy szívecskék Kiskőrösre és Kalocsára!