100 ezer iskolatáskával várjuk a diákokat

2018. augusztus 10.

Akár első, akár felsőbb osztályba készülnek a gyerekek szeptembertől, a tanév megkezdése előtt legelőször is az iskolaszerek beszerzésére van szükség. A legfontosabb ezek közül a jó iskolatáska kiválasztása: nem elég csak arra gondolni, hogy a tanszerek beleférjenek, olyan kialakításút érdemes választani, ami vigyáz a gyerekek hátára, gerincére. Idén is széles iskolaszer választékkal várjuk a diákokat, így biztos, hogy a kicsik és nagyok is megtalálják a számukra legmegfelelőbbet!

Bár a gyerekek elsősorban az aktuális kedvenc mese- és filmhőseik mintáival ellátott táskát választanának maguknak, a szülőknek célszerű figyelniük arra, hogy az új iskolatáska ennél komolyabb követelményeknek is megfeleljen.

Az elsősöknek érdemes például iskolai aktatáskát választani, amely üresen is tartja a formáját, számos rekesze segít mindent megtalálni, mindemellett pedig kialakításából fakadóan jobban ül a kicsi gyerekháton. A nagyobbak inkább a hátizsák jellegű fazonokat szeretik, de esetükben is ajánlott szem előtt tartani az alábbi szempontokat:

– Legyen megfelelő méretű! Vásárláskor a gyerek mindenképp próbálja fel az új táskát, ami akkor jó, ha nem lóg túl a tarkóján, lefelé pedig nem ér a csípője alá.

– Legyen párnázott! A táska vállpántjai legyenek minimum 4 cm szélesek és párnázottak, hogy elbírják a tanszerek súlyát és ne nyomják a gyermek vállát. A pántok akkor vannak megfelelően beállítva, ha a táska mozgás közben nem himbálózik a háton.

– Legyen erősített! A táska háta és alja legyen megerősített, így segíti a megfelelő testtartást, de a földre rakva sem borul el.

– Legyen mindennek helye! Ne csak a tanszerek férjenek bele, de legyen helye a tízórainak, és jó, ha van egy külön rekesz a vizeskulacsnak is.

– Legyen észrevehető! Bármilyen dizájn is tetszik a gyerekeknek, fontos, hogy legyenek az anyagon olyan reflex-elemek, amik közlekedés közben, akár szürkületkor, este is segítik a láthatóságot.

Idén mintegy 100 ezer darab iskolatáskával várjuk a diákokat, akik többféle forma, minta, szín, méret és fazon közül választhatnak. A táskák között – a kizárólag nálunk kapható – Star Wars, Minnie és Mickey egér, valamint Avengers mintájú iskolatáskák is szerepelnek. Emellett mintegy 4,5 millió füzettel, 1,5 millió darab ceruzával és tollal is készülünk az iskolakezdésre.

Jó hír, hogy idén is várják tanítónénik az iskolakezdő gyerekek szüleit: augusztus 8-án délelőtt és délután a Váci úti Tesco Optima B irodaházban kaphatnak tanácsokat, milyen iskolaszerből, mit érdemes választani. Annak pedig, aki a tanítónénik „fogadóóráin” nem tud részt venni, a vásárláshoz segítséget jelent a különböző osztályokhoz előre összeállított iskolai tanszercsomagok is.

Tapasztalataink szerint az iskolaszerek beszerzése jellemzően augusztus elején indul és szeptember közepéig tart, az igazi „roham” ugyanakkor augusztus végén jelentkezik. A legtöbben jellemzően augusztus 20-a után vásárolnak be az iskolakezdésre.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az iskolakezdési magazinunkban kedvezménykuponnal is kedveskedik vevőinknek, Facebook oldalunkon pedig nyereményjátékkal is készülünk vásárlóink számára.

Az iskolakezdéshez további hasznos tippek ITT.

Munkatársainknak járó iskolakezdési juttatásainkról ITT írtunk bővebben.