Ízbombák a nyári asztalon

2018. augusztus 11.

Maradunk a könnyű, nyári finomságoknál. A jelszó ezen a héten is a gyorsaság. Talán csak a desszert lesz az, amire érdemes lesz rászánni kicsivel több időt, mert nagyon finom! Vegáknak és vegánoknak szól első ajánlatunk, tofuval. Persze, a húsimádók is szeretik, de nekik ezúttal egy ütős hamburgerrel is készültünk! A desszert pedig az a bizonyos édesség: a citromos habcsók, aminek valószínűleg lehetetlen ellenállni!

Grillezett tofu édes paprikás salátával

Hozzávalók:
  • 400 g tofu
A páchoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 ml olívaolaj
  • 125 ml balzsamecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • ½ evőkanál 

A salátához:

  • 4 darab piros, vagy kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 csipet 
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés: Vágjuk 2,5-3 cm vastag szeletekre a tofut. Tegyük egy szűrőre és öntsünk rá meleg, sós vizet. Hagyjuk állni pár percig. Közben készítsük el a pácot: keverjük össze az összes hozzávalót. Óvatosan itassuk fel a vizet a tofuról, majd kenjük meg a páccal és tegyük hideg helyre. Készítsük el a paprikás salátát: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, mossuk meg a paprikákat és tegyük egy tepsire. Süssük puhára 15-20 perc alatt. Vágjuk fel a paprikákat, hámozzuk meg és szeleteljük fel őket. Adjunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet és sót. Grillezzük a tofu mindkét oldalát, végül tálaljuk a salátával és friss kenyérrel.

 

Sajtos-baconos hamburger

Hozzávalók:
  • 4 db hamburger buci
  • 1 fej római saláta
  • 1 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 4 db csemegeuborka
  • 3 evőkanál Tesco Finest angol mustár mézzel
  • 3 evőkanál ketchup
  • 8db bacon
  • 8 szelet vörös cheedar sajt
  • 4 evőkanál ropogós hagyma
  • 300 g sült krumpli
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

Elkészítés: A hamburger húsokat és a bacont forró serpenyőben szépen süssük meg. Ezután a húspogácsákra kerüljön egy-egy szelet bacon, arra pedig egy-egy cheedar sajtszelet. Tegyük félre és hagyjuk pihenni a húsokat. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a félbevágott zsemléket. Ezután kenjük meg őket mustárral, ketchuppal. Helyezzük bele a hozzávalókat ízlés szerint, és állítsuk össze a hamburgert. Sült krumplival, ketchuppal és mustárral tálaljuk.

 

Citromos habcsók gyümölcsökkel

Hozzávalók:
  • 6 darab tojásfehérje
  • ¼ tk sütőpor
  • 1 csipet 
  • 270 g porcukor
  • 1 tk citromlé
  • ¼ tk vanília kivonat
  • 2,5 tk keményítő
  • 100 ml Tesco Finest citromkrém
  • 1 adag erdeigyümölcs
  • 1 csokor mentalevél

Elkészítés: Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 30 percig. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 120 fokra. Keverjük össze a tojásfehérjét, a citromkrémet és a sót. Adjuk hozzá a porcukrot, majd 20 perc alatt keverjük könnyed állagúra. Óvatosan dolgozzuk bele a citromlevet, a vaníliakivonatot és a keményítőt. Kanalazzunk a masszából kb. 8 centiméteres darabokat a kibélelt tepsire, 7 centiméterre egymástól. Süssük egy órán át, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent a habcsókokat még egy órára. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Tegyünk minden habcsók közepére 2 kanál citromkrémet és gyümölcsöket. Díszítsük mentalevéllel!

 

Jó étvágyat!

További receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/