Csemegepultosunk hobbiból varrni tanít fiatal lányokat

2018. szeptember 10.

Elérkezett a várva várt iskolakezdés, különleges alkalom ez a nagykőrösi áruházunkban dolgozó, csemegepultos kolléganőnk, Bodó Ági számára is. Viszont neki teljesen másképp, mint a többieknek, akik izgatottan viszik a gyermekeiket a tantermekbe. Blaskovits Eszter hírszerkesztőnk írása.

A mi Ágikánk ugyanis pont a másik oldalon áll és egy ceglédi szövetkezet keretein belül, sajátos nevelési igényű, vagy ahogy ő mondja, „különleges” kamaszokat tanít varrásra. A tanulók a képzés végén természetesen vizsgát tesznek, ami Áginak legalább akkora izgalommal jár, mint nekik.

“Nagyon érdekes mert mások egytől egyig. Van egy balkezes kislány, akit bal kézzel kell tanítanom, szerinem ez nekem is legalább akkora kihívás, mint neki. Mindenkinél meg kell találni azt a megfelelő motivációt és technikát amit használni tud.”

Elmondta nekem, hogy a diákjai felkeresték a nyári szünet alatt is, hogy tudassák, várják a vele töltött kellemes gyakorlati órákat. Természetesen kolléganőnk is nagyon várja, hogy bevezesse a lányokat a ruhakészítés rejtelmeibe. Emellett pedig nap mint nap mosolyogva gazdagítja a mi frisses csapatunkat is. Nagyon büszkék vagyunk rá!

Nagy szívecskét küldünk Áginak!