Hogy ne a kukában landoljon… – válaszolj és nyerj az élelmiszerpazarlás elleni kampányban!

2018. szeptember 26.

Neked is rossz érzésed van, ha az étel a szemetesbe kerül? Sajnos megdöbbentően sokszor fordul elő. Évek óta veletek együtt küzdünk az élelmiszerpazarlás ellen, mert az étel érték. Most új kampányt indított a Magyar Élelmiszerbank, amelyben te is részt vehetsz! Kérdőíveik kitöltésével elgondolkodhatsz az otthoni szokásaidon, jó tippeket kapsz ahhoz, hogyan adj esélyt az ételnek, és így többszörösen nyersz! Olvass tovább a részletekért! 

 Mi is az az “Esélyt az ételnek” kampány?

Egy kísérleti program, amivel otthon csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást. Nem lesz lelkifurdalásunk a kidobott étel miatt, és még spórolunk is. A program egy hónapig tart, ez idő alatt néhány kérdőívet kell kitöltenünk, amelyek eredményeit az Élelmiszerbank felhasználja majd a munkájához.

Miért indul a program?

A kutatások szerint Magyarországon fejenként átlagosan 68 kg élelmiszert dobunk ki otthon. A háztartásokban több élelmiszerhulladék keletkezik, mint például a boltokban vagy az élelmiszeriparban. Legtöbbünknél kerül étel a szemétbe – és rosszul érezzük magunkat miatta. Joggal, hiszen az élelmiszernek nem a szemétben van a helye. A cél, hogy változtassunk!

Miért jelentkezz október 7-ig?

Az Élelmiszerbank egy hónapig tippekkel segít csökkenteni az otthon kidobott élelmiszer mennyiségét. Számítások szerint éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatunk egy kis odafigyeléssel. Sok kicsi sokra megy! Ha sokan veszünk részt, nagy hatást érünk el. Ráadásul remélik, hogy a jó gyakorlat ragadós lesz, így minél többen leszünk, akik tudatosan vásárolunk, és nem pazarolunk.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Most egyénileg vehetünk részt a felmérésben. Jelentkezzünk minél többen a programba! Egyszerűen regisztrálhatsz, csak IDE kell kattintanod!

Fontos: ha Explorer az alapértelmezett böngésződ, elképzelhető, hogy az oldal nem nyílik meg, ezért, ha szeretnél részt venni a programban, akkor Chrome-ban nyisd meg!

Mi történik a regisztráció után?

  • A program elején egy 10-15 perces kérdőív kitöltésére fog kérni az Élelmiszerbank.
  • Ezt követően 3 hétig hetente egy emailt küldenek tippekkel. Arra fognak kérni, hogy ezek közül legalább egyet próbálj ki otthon, a tapasztalatokról pedig számolj be a hét végén egy nagyon rövid kérdőívben.
  • A 3 hét letelte után újra egy 10-15 perces kérdőív kitöltése következik.
  • Majd végül összesítik és bemutatják az eredményeket, és kisorsolják az ajándékok nyerteseit.

Igen, ajándék! Válaszolj és nyerj!

A program résztvevői között (akik az összes kérdőívet kitöltik) értékes ajándékokat, 1 db gyümölcsprést és 10 db jó minőségű tárolódoboz szettet sorsolnak ki.

Tegyünk otthon is az élelmiszerpazarlás ellen!