Videó! Magát adta a PR csapat – amikor élmény a konzervcímkézés

2018. október 2.

Tovább járják hódító útjukat a piros pólók! Most Munkatársi Önkéntes Programunkban a Központi iroda PR csapatának hét tagja tette oda magát: szorgalmasan címkéztek, és raklapszám pakolták a konzerveket a Magyar Élelmiszerbanknál. Élménybeszámolójuk hallatán megnemesedett a bizony monoton fizikai munka. Velük együtt elképzeltük, ahogy a dobozok egy-egy családhoz kerülnek, ahol kibontják és jóízűen elfogyasztják a tartalmukat. A közös élményről jöjjenek a szuperhangulatos fotók és egy villámvideó is!

Kollégáink régi ismerősként köszöntötték egymást stratégiai partnerünk, az Élelmiszerbank munkatársaival. Majd irány a szárazáru raktár! A piros pólós, lelkes csapat egész nap azért hajtott, hogy az adományok kellően előkészítve készen álljanak a szállításra. A végeredmény: 8570 darab, felcímkézett konzervdoboz, katonás rendben raklapokra pakolva! Cserébe övék a közös élmény (volt idő rá, hogy kibeszélgessék magukat!) és a jó érzés, hogy segítettek!

De mit mondanak ők?

Például, hogy milyen jó…

… együttműködni!

Hevesi Nóra, Kommunikációs vezető: 

Önkénteskedni szimplán jó. Fantasztikus érzés, hogy egyfelől megtehetem, másfelől valódi segítséget tudok nyújtani. Jól esett idén immár másodszor kiszakadni a mindennapok rutinjából és az íróasztal mellől felállva, olyan fizikai munkát végezni, aminek volt eleje és vége. Ráadásul mindezt együtt, a csapatommal; végtelenül büszke vagyok arra, ahogy irodán kívül is a közös értékeink mentén tudnak, tudunk együttműködni!

… tudni, hogy segítünk valakin!

Nagy-Peidl Adrienn, Közösségi kapcsolatok manager

Nagyon örülök, hogy csapatunk is kihasználta a Munkatársi Önkéntes Program nyújtotta lehetőségeket. Jó érzés volt annak tudatában dolgozni, hogy munkánk eredményeként másokon segítünk. A program arra is szuper lehetőséget nyújt, hogy kiszakadjunk a megszokott napi munkából. Gyertek ti is! 🙂

… megtalálni egy helyet, ahová visszatérhetünk…

Zsilkina Lívia, Belső kommunikációs manager

Megrendítő volt hallani, hogy milyen sokan vannak rászorulva az Élelmiszerbank által gyűjtött adományokra, ezek után még nagyobb erőbedobással pakoltam a konzerveket. Biztos vagyok benne, hogy megyek még segíteni a raktárukba, illetve személy szerint mostantól havonta fogom támogatni őket – ami nekem 2 ebéd ára, az általuk 2 kisgyermek ebédjévé válik.

… érezni, hogy fontos, amit csinálunk.

Paparó Tamás, Külső kommunikációs manager

Sokat hallja az ember, hogy mennyi étel kerül nap mint nap a kukába. Ez önmagában is szomorú hír, úgy meg főleg, hogy ennek nagy része még fogyasztható lenne. Nagyon örülök, hogy az Élelmiszerbank nem csak megmenti, hanem a rászorulók részére segít el is juttatni ezeket az ételeket. Jó érzés volt, hogy a kommunikációs csapat tagjaként én is tehetem valamit azért, hogy ezek az adományok könnyebben eljuthassanak oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

 

… ott lenni, ahol valami jobbá alakul…

Csiszár Tamás, Kormányzati kapcsolatok koordinátor

Jó érzés, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhatok, ahol fontos a társadalmi önkéntesség. Egy kis munkával és figyelmességgel valódi változást hozhatunk környezetünk számára. Remélem, hogy egyre több kolléga fog élni a lehetőséggel, és csatlakozni a programhoz.

… hazavinni a saját tanulságunkat.

Hernádi-Bozi Eszter, Belső kommunikációs koordinátor

Nagyon jó érzés volt kiszakadni a napi mókuskerékből és olyasmit csinálni egy napig, amitől másoknak jobb lesz. Az Élelmiszerbank munkatársaival régóta dolgozunk együtt, jó érzés volt a gyakorlatban is belekóstolni a munkájukba. A munka során remek volt a hangulat és jóleső fáradsággal tértünk haza, otthon pedig egy picit talán tudatosabban fogyasztottuk el az aznapi vacsorát.

Kedvet kaptál, hogy te is segíts és élményeket gyűjts közben? Kattints a részletekért! Várjuk az élménybeszámolókat!