Csapatmunka és győzelem: Interjú a SuperStore Tescók vezetőivel

2018. október 3.

Díjeső a SuperStore versenyben! Vásárlóink szavazatai alapján két elismerést is kaptunk a rangos országos megmérettetésen. Bevásárlóközpont kategóriában aratott győzelmet – a szakmai zsűri értékelése alapján – a szegedi Tesco Extra, és a közönség kedvence lett a hódmezővásárhelyi boltunk. Gratulálunk! Hogy milyen kitartó csapatmunka előzte meg a győzelmet? Erről kérdeztük Szentkirály Józsefet és Lévai Norbertet, a két áruház vezetőjét.

 

Tapolcán hatalmas ünneplés várta a nyerteseket, ahol az ország legjobb boltjairól döntöttek. A SuperStore versenyben olyan mintaértékű boltokat ismertek el, ahová élmény betérni vásárolni, és ahol a külső és belső bolti megjelenés, az üzlet kialakítása, a
termékek kihelyezése, a választék, a dolgozók és a kiszolgálás is a legtökéletesebben harmonizál a vásárlók igényeivel.

Két boltunk is megfelelt ezeknek a magas elvárásoknak! A Szeged Extra áruházunk a bevásárlóközpont kategóriában magaslott ki a mezőnyből, hódmezővásárhelyi boltunk pedig közönségdíjasként zárhatta a hetekig tartó, szoros versenyt.

Szentkirály József, a szegedi és Lévai Norbert, a hódmezővásárhelyi áruházunk vezetője együtt tartott haza a díjátadóról, amikor elértük őket telefonon, felvillanyozva számoltak be élményeikről.

“Frenetikus rendezvény volt, aminek még mindig a hatása alatt vagyunk! Elmondhatatlan érzés egy ilyen nagyszabású versenyben ilyen nívós díjat elhozni” – fogalmaztak egyöntetűen.

Vissza a kezdetekhez! Hogyan készültetek a versenyre?

Szentkirály József: Sokáig ötleteltünk a csapatommal, hogy miben tudnánk kiemelkedni a szoros mezőnyből. Mi lehet az a koncepció, amire felfűzhetjük a pályázatunkat. Nálunk rengeteg innovációval találkozhatnak a vásárlók, a Scan&Shop, az önkiszolgáló kasszák és az Online Bevásárlás lehetősége mind az ő kényelmüket szolgálja. Így jött a gondolat, hogy ezt lenne érdemes kiaknázni. Jómagam 18 éve vagyok a Tescónál, számos átalakulást megéltem már, és amikor a rengeteg technikai újítás megjelent, megmondom őszintén, először idegennek tűntek, nem igazán hittem bennük. Ma már úgy látom, a nálunk elérhető kényelmi szolgáltatások sokat segítenek, hogy vásárlóink számára könnyebb és élvezetesebb legyen a bevásárlás, és még több időt tölthessenek családjukkal.

Lévai Norbert: Mi is közösen készítettük el a pályázatunkat, a siker pedig őszintén mondhatom, igazi össznépi mozgósítás eredménye.  Kollégáim rengeteget dolgoztak azon, hogy a létező összes felületen népszerűsítsék a boltunkat. Nálunk az is sokat számított, hogy Hódmezővásárhely egy emberléptékű város, itt jól ismerjük egymást, számos törzsvásárlónk van, akiket nem kellett sokat biztatni, hogy ránk voksoljanak.

Az ember azt gondolja, hogy ha beadott egy pályázatot, akkor hátra dőlhet, és várhatja a remélhetőleg kedvező eredményeket. Nálatok nem így történt…

Szentkirály József: Olyannyira nem, hogy kollégáim egészen fellelkesültek, először a közösségi médiában kezdték a buzdítást, majd lelkesen népszerűsítették áruházunkat szűkebb és tágabb környezetükben. Végig szurkoltak az elmúlt napokban, és amikor kiderült a győzelem, az tényleg felemelő pillanat volt. Közel 5 hónapja vagyok az áruház élén, úgy érzem, ez egy óriási lendületet ad mindannyiunknak az előttünk álló időszakban.

Lévai Norbert: Mi sokat tettünk azért, hogy a helyi sajtó is értesüljön rólunk és a pályázatunkról. Ez, és a kollégáim által nyújtott kiszolgálás eredménye a közönségdíj, amire nagyon büszkék vagyunk, hisz a számunkra legfontosabbaktól, vásárlóinktól kaptuk. Igyekszünk a jövőben is megfelni a magas elvárásoknak.

Hogyan ünnepeltek?

Szentkirály József: Nálunk most hatalmas dínom-dánom vette kezdetét. Nemrég ünnepeltük áruházunk fennállásának 20. évfordulóját, most pedig itt van a SuperStore cím, amit 1 évig viselhetünk. Közben köszöntjük az évek óta nálunk dolgozókat, és szeretnénk a Sportnapon nyert kézilabda kupáról is megemlékezni. Jó kis időszak elé nézünk!

Lévai Norbert: Az eredményhirdetés másnapján már tartottam egy kis élménybeszámolót a kollégáknak, de szeretnénk méltó módon megünnepelni közös sikerünket. Boltunk közelgő születésnapja jó alkalom lesz arra, hogy egy nagy bulival köszönjem meg mindenkinek a munkáját.

Mit üzentek a kollégáknak?

A csapatot mi formáljuk, és mindig kell, hogy legyen egy cél, amiért nap mint nap érdemes erőfeszítéseket tenni. Bátran kell jelentkezni, részt venni, indulni bármilyen megmérettetésen, ami előbbre vihet. Mi úgy gondoljuk, hogy sok energiát tettünk ebbe a versenybe, de még többet kaptunk vissza, ami fantasztikus érzés.