Kerekesszékes terepgyakorlat: jól vizsgázott Budakeszi Hipermarketünk

2018. október 4.

Hiánypótló és különleges kezdeményeznek adott helyet a Budakeszi Tesco. Olyan vásárlók érkeztek hozzánk, akik nemrég kerültek kerekesszékbe. Áruházunkban szabadon gyakorolhatták, hogyan tudnak majd a jövőben önállóan bevásárolni. Kollégáink mindenben a segítségükre voltak. 

Aki segítség nélkül képes elvégezni a napi teendőit, annak sokszor meg sem fordul a fejében, milyen lehet, amikor nem olyan egyszerű eljutni akár csak bevásárolni, mert lépcsők akadályoznak, csúszhat a járda, és nincs, aki mindig kinyissa az ajtót. Aki kerekesszékben él, az nap mint nap megtapasztalhatja, milyen erőket kell mozgósítania, ha szeretne valamit elintézni.

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben működő, Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztályának betegei ezeket a nehézségeket most először tapasztalják. Ezért számukra komplex rehabilitációs programot dolgoztak ki, hogy felkészülhessenek arra, amikor majd kerekesszékben kell egyedül közlekedniük, bevásárolniuk, ügyet intézniük – mondja Kora Alexandra gyógytornász. Terepgyakorlat nevű foglalkozásukhoz Budakeszi Hipermarketünk biztosított megfelelő helyet.

“A Budakeszi Tesco áruház figyelmes, empatikus és segítőkész közreműködésével szerveztünk meg egy bevásárlás témájú Terepgyakorlatot. A gyakorlaton két kerekesszékkel közlekedő páciens vett részt. A feladatuk egy hétköznapi bevásárlás lebonyolítása volt, egy előre megírt lista alapján. A különböző termékek elérése néhol nehezített volt, néhol rá voltak kényszerítve, hogy segítséget kérjenek a környezetüktől” – számolt be az eredményekről Alexandra.

Kollégáink kíváncsian fogadták a látogatókat, az előzményekről így mesélt az áruház vezetője, Kelemen Kata: 

“Tájékoztattam a vezetőimet, és a vevőszolgálati osztályt, hogy mi fog történni, ismertettem velük a gyakorlat részleteit. Megbeszéltük a csapattal, mire kell odafigyelnünk a gyakorlat ideje alatt. Biztosítottunk egy kasszát is, hogy gyakorolhassak a fizetést. Végül megvendégeltük őket. A kollégákon láttam, hogy szeretettel fogadták a résztvevőket. “

A gyakorlat után pszichológusok vezetésével csoportos formában beszélték át a résztvevők az élményeiket. A visszajelzések nagyon pozitívak. A szervezők abban bíznak, hogy az ilyen jellegű gyakorlatok megkönnyítik a pácienseknek, hogy visszailleszkedjenek a mindennapokba.

Fontos, számunkra, hogy támogassuk a helyi közösségeket, a rászorulókat. Kollégáink a jövőben is szívesen vesznek részt hasonló kezdeményezésben.