Együtt a Nestlével az élelmiszer-pazarlás ellen

2018. október 5.

Újabb, az élelmiszer-pazarlás elleni fellépést támogató akciót hirdetünk, most a Nestlé-vel közösen, melynek keretében a kijelölt termékek értékesítésével a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet támogatjuk. A Nestlé az október 4. és 17. között a hazai Tesco hipermarketekben megvásárolt Nestlé, valamint Purina termékek értékének egy százalékát ajánlotta fel jótékony célra, amelyet mi a kampány végén ugyanakkora összeggel egészítünk ki. A befolyt összeget az Élelmiszerbank élelmiszercsomagok összeállítására és nélkülözőkhöz való eljuttatására fordítja.

Vásárlóink többek között félkész ételek, állateledelek, kávék és édességek (a teljes lista megtalálható ITT) megvásárlásával támogathatják az Élelmiszerbank tevékenységét. Az Egyesület a befolyt összeget élelmiszercsomagok összeállítására és célba juttatására fordítja, melyeket a vállalati partnerei által adományozott termékekből állít össze. Minden, a programban összegyűjtött 1.000 forint segítségével az Élelmiszerbank egy nagyságrendileg 30.000 forint értékű élelmiszercsomagot tud eljuttatni el a rászoruló, nehéz körülmények között élő családok számára.

“Nagy öröm számunkra, hogy két kiemelten fontos partnerünkkel dolgozhatunk együtt ebben az akcióban, mely a fogyasztók bevonásával lehetővé teszi sok-sok nélkülöző élelmezését az őszi, téli hónapokban. Mind a Nestlével, mind a Tescóval ezen akción túl is folyamatosan dolgozunk az élelmiszerfeleslegek mentésén, éves szinten több ezer tonna élelmiszer tud így a megsemmisítés helyett a nélkülözők asztalára kerülni.””– foglalta össze a Tescóval és Nestlével közös együttműködés jelentőségét Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület mind a Tesco, mind a Nestlé stratégiai partnere az élelmiszer-pazarlás csökkentéséért folyó küzdelemben. Mi Magyarországon több mint tíz éve támogatjuk az Egyesület munkáját. Élelmiszermentő programunkban mára országszerte már több mint 150 áruházunk segíti a környéken élő rászorulókat, és küzdünk az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséért. 2014 szeptemberétől idén augusztus végéig itthon összesen több mint 15 130 tonna élelmiszert – ami közel 38 millió adag ételt jelent – adományoztunk ebben a formában.

“Az Élelmiszerbankkal közösen működtetett élelmiszermentő programunknak köszönhetően nap mint nap tehetünk az élelmiszer-pazarlás ellen. Különösen örömteli számunkra, amikor szállító partnereink, mint a Nestlé is csatlakoznak a célkitűzéseinkhez és együtt segíthetünk. Remélem, a jövőben több hasonló partnerségben vehetünk részt, és más vállalatok is követik a példánkat.” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

A mostani felajánlás mellett minden évben részt veszünk az Egyesület karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában is, amelyet az élelmiszeradományok mellett pénzadománnyal is támogatunk. Eseti jelleggel pedig szállító partnereinkkel, jelen esetben a Nestlével együtt is kezdeményezünk jótékony célú akciókat.

“Alaptevékenységünkből kifolyólag fontosnak tartjuk, hogy segítsünk az élelmiszer-pazarlás megszüntetésében, és odaálljunk az élelmiszerhiány felszámolásáért és a rászorulók megfelelő élelmezéséért küzdő szervezetek mellé. A Nestlé 2008 óta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület stratégiai partnere: 2016-ban 88 millió forint értékben, 2017-ben pedig 27 millió forint értékben juttattunk el élelmiszeradományokat a rászorulókhoz.” – mondta Gerő Imre key account manager, aki a Nestlé Hungáriát képviseli a kezdeményezésben.

A programba bevont termékek részletes listája ITT érhető el.