Minket válaszottak a gimisek: megnézték, hogyan mentjük az élelmiszert!

2018. október 5.

Levelet kaptunk a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium (DNG) diákjaitól. Azt írták, szeretnének minket meglátogatni. Egy iskolai feladatukhoz kértek segítséget, aminek a témája az élelmiszer-pazarlás. Projektmenedzserünk, Bérces Éva szeretettel fogadta őket a Svedex Tescóban, ahol megismerték élelmiszerpazarlás elleni stratégánkat. Interjúztak, jót beszélgettek, fotóztak. Íme a végeredmény! 

A gimisek pontosan tudták, hogy együttműködünk a Magyar Élelmiszerbankkal. Hallottak az élelmiszermentés-programról, szerették volna közelről is megismerni, mit is jelent ez a gyakorlatban. Éva körbevezette őket hipermarketünkben, ahol megnézték, hogyan kezeljük azokat a zöldségeket, pékárukat, amiket már nem tudunk eladni, de még fogyaszthatók. Nem hagyjuk, hogy a kukában végezzék!

Bevezette őket a “Kívül szokatlan, belül hibátlan” rejtelmeibe is, aminek köszönhetően a finom, egészséges zöldségek és gyümölcsök vásárlóink kosarába, majd asztalára kerülnek akkor is, ha formára eltérnek a szabályostól. Bizony, már több mint egy éve annak, hogy minden hipermarketünk bekapcsolódott ebbe a kezdeményezésbe!

A diákok pedig érdeklődtek, jegyzeteltek, hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek.

Azon túl, hogy a suliban feldolgozzák és a többieknek is bemutatják, amit megtudtak nálunk, talán másképp néznek egy furcsa formájú krumplira, és meggondolják, hogy kidobjanak-e egy megmaradt kiflit. Mert már tudják: egy falat sem mehet kárba!

Hogy mit vállalunk az élelmiszer-pazarlás csökentése érdekében?

 IDE kattintva részletesen is megtudható!