Idén eddig 46.500 órát fordítottunk munkatársaink képzésére

2018. október 12.

Munkáltatóként hiszünk munkatársaink folyamatos szakmai fejlesztésében. Az OKJ-s, az államilag elismert más képesítést adó, és a belső továbbképzéseket saját tulajdonú felnőttképző intézményünkön, a Tesco Akadémián keresztül valósítjuk meg. Idén összességében már több mint 100 millió forintot költöttünk dolgozóink oktatására.

2018-ban már 2843 dolgozónk szerzett új szakmai ismereteket, vagy lépett teljesen új munkakörbe. A 2018 szeptemberében indult új képzési körben további 955 munkatársunk követheti őket, többek között eladóként, vevőszolgálati asszisztensként, sütőipari munkásként, emelőgép- vagy targoncakezelőként. A jelentkezés önkéntes, mindössze vezetői támogatás szükséges hozzá. A jelentkezőknek a tanfolyam megkezdéséhez csak az állam által előírt követelményeknek kell megfelelniük, amik rendszerint orvosi alkalmasságot, illetve iskolai előképzettséget írnak elő.

Az OKJ-s minősítésű képzések során az állam által előírt tananyagot és tematikát adaptáljuk a Tesco belső működésére, így például a boltvezetői képzés esetében is. Ehhez értékes gyakorlati helyeket és szakoktatói gárdát is nyújtunk, ami iskolán kívüli képzőhelyként, többek között a szakképzési centrumok számára is előnyös lehet. A nemzetgazdasági szempontból hasznos, de nem OKJ-s belső képzéseket, mint például az önkiszolgáló kassza kezelői képzés esetében is tettük – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával elfogadtattuk. A Tesco Akadémia Kft. jelenleg 7 szakmában nyújt engedélyezett OKJ képzést, köztük a bolti hentes, pék, vagy az élelmiszer és vegyi áru eladó.

2018 során összesen már 46.500 órát fordítottunk munkatársaink képzésére, ezzel is támogatva szakmai fejlődésüket és előmenetelüket. A képzések eredményeként arra is volt példa, hogy egy szakképzettség nélküli kolléga először a pékszakmát sajátította el, majd a pék mesterképzést is elvégezve érte el a választott szakmája csúcsát. Érdekes adat még, hogy a 2018 szeptemberi képzési kör targonca- és emelőgépkezelői képzésére nem kevesebb, mint 115 hölgy jelentkezett.