Így töltsétek izgalmasan az őszi szünetet!

2018. október 26.

10 nap szabadság jön a hétvégétől a diákoknak! Az őszi szünet a hétvégétől indul és november 5-én mennek először újra iskolába a gyerekek. A tanítási szünet jó alkalom arra, hogy a lurkók feltöltődjenek, új élményekkel gazdagodjanak, és velünk is egy kicsit több időt tölthessenek. Íme egy kis gyűjtemény, hol-mikor-milyen programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat!

Forrás: Vasúttörténeti Park facebook-oldala

Nemcsak állati jó programokkal, de az őszi szünetre kifejezetten baráti belépőkkel készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. Egészen november 4-ig 200 forintért válthatunk belépőt a 14 év alatti gyerekeknek. A jegy az Állatkert mellett a Holnemvolt Vár megtekintésére is feljogosít! Az „Őszi szünet” időszakban minden nap LégyOtt programok is várják a látogatókat.

Forrás: Fővárosi Állatkert facebook-oldala

Egész évben nyitva, és megunhatatlan a budapesti Vasúttörténeti Park. Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak megnézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve.

Tudtátok, hogy megújult a Csodák Palotája? 5000 nm-en, 2 szinten, több mint 250 interaktív játékkal várják a kicsiket-nagyokat egyaránt Óbudán a Kolosy térnél!

Forrás: Csodák Palotája facebook-oldala

Az egész országban Rajzfilmünnep lesz október 26-28. között! Keressétek a helyszíneket: mozik, művelődési házak, könyvtárak is csatlakoztak az eseménysorozathoz! Idén 92 település, 100 helyszínnel vesz részt.  Majdnem 500 vetítés lesz, Budapest mellett olyan nagyvárosok csatlakoztak a rendezvényhez, mint Debrecen, Eger, Miskolc, Szeged, Szolnok, Szombathely vagy Zalaegerszeg, illetve számos kisebb község is beszállt, például Diósjenő, Jobbágyi, Kővágóörs, Nagykovácsi, Pásztó vagy Tét. És néhány kiegészítő program a rajzfilmünnep kapcsán:

  • Gyálon rókabábot készítenek,
  • Gyulán rajzfilmfát ültetnek, majd saját készítésű zászlókkal díszítik,
  • Herenden „tök jó” bulit rendeznek élő zenével, állatsimogatással, kézműves foglalkozással, tökfaragással,
  • Parádon rajzversenyt tartanak,
  • Pécsett beszélgetést szerveznek az ókori Egyiptomról a Napkirálynő kapcsán,
  • Sopronban Luther-rózsát készítenek.

Jó időtöltést és szép napokat kívánunk!