Kenyerek újratöltve: különleges ízek kívül-belül

2018. november 3.

Mi minden készülhet egy jó kenyérből! Erre a hétre olyan variációkat hoztunk, amik pikk-pakk elkészülnek, és ráadásul bámulatosan finomak! Hogyan lehet palacsintát sütni kenyérből? Milyen a töltött kenyér újrasütve? Létezik kenyérben sült fondü? Minden kérdésre itt a válasz, csak görgess tovább!

Kenyérpalacsinta

Hozzávalók:
  • 3 szelet kenyér
  • 1 szál répa
  • 1 fej hagyma
  • 1 kanál koriander
  • 1 tk curry
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 kanál étkezési kukoricakeményítő
  • 2 kanál víz
  • 1 kanál olaj
  • 1 csipet
  • 2 kanál tejföl

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát és szeleteljük fel a répát. Szedjük apró darabokra a kenyeret, tegyük egy tálba és adjuk hozzá az összes hozzávalót (kivéve a vizet és az olajat). Alaposan dolgozzuk össze az egészet. Ha összeállt, öntsünk rá vizet. Formázzunk a masszából kicsi lepényeket és mindkét oldalát süssük aranybarnára kevés olajon. Tálaljuk tejföllel.

 

Pizzaízű kenyér

Hozzávalók:
  • 1 egész kenyér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 150 g reszelt mozzarella sajt
  • 80 ml paradicsomszósz
  • 1 csokor Tesco friss bazsalikom
  • 1 kanál fűszerkeverék (pizzához)
  • 1 kanál olívaolaj

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Tegyük a kenyeret vágódeszkára és vágjunk a tetejére átlós csíkokat. Tegyük a kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg olajjal, töltsük meg a belsejét a hagymával és a fűszerkeverékkel. Tegyük bele a paradicsomszószt, bazsalikomot, koktélparadicsomot és a sajtot is. Fűszerezzük a maradék fűszerkeverékkel. Süssük 15-20 percig, hogy a sajt ráolvadhasson a kenyérre. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.

 

Kenyérben sült fondü

Hozzávalók:
  • 1 egész kenyér
  • 100 g reszelt parmezán
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g reszelt mozzarella sajt
  • 200 ml főzőkrém
  • 150 g bacon
  • 1 darab paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 1 adag szárított oregánó
  • 1 csipet
  • 1 kanál olívaolaj

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Vágjuk le a kenyér tetejét. Óvatosan szedjük ki a kenyér belsejét és vágjuk kisebb darabokra. Vágjuk kockára a bacont és süssük aranybarnára 5-7 perc alatt. Tegyük egy kisebb tálba, a zsírját hagyjuk a serpenyőben. Kockázzuk fel a hagymát és a paprikát. Keverjük össze egy nagyobb tálban a főzőkrémet és a sajtokat. Adjuk hozzá a hagymát, bacont, paprikát, egy csipet sót és oregánót. Jól keverjük össze. Helyezzük a kenyeret sütőpapírral bélelt tepsire. A bacon megmaradt zsírjával kenjük meg a kenyeret kívül-belül. Süssük 25 percig, majd öntsük rá a sajtot. A kenyérdarabokra öntsünk olívaolajat és szórjuk meg oregánóval. Jöhetnek a kenyérdarabok a kenyér belsejébe, majd mehet vissza az egész kenyér sülni 10-15 percre. Hagyjuk kihűlni, végül tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

További receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/