Illatösvény a komáromi oviban – a mi támogatásunkkal

2018. november 5.

Az előkészületekről már beszámoltunk, most végre hírt adhatunk arról is, hogy elkészült a különleges illatösvény a komáromi Szivárvány óvodában. Íme egy újabb csodálatos kezdeményezés, ami az “Ön választ, mi segítünk” programunk segítségével valósult meg – írta meg a kemma.hu!

Fotó: Hajnal Dóra/24 Óra

Vásárlóink fantáziáját is megragadta a pályázók ötlete: közel 30 ezer zsetonnal jutalmazták a „Járjunk mezítláb esztétikus környezetben” nevű projektüket, így 400 ezer forint állt rendelkezésre a megvalósításhoz.

A cikk szerint mivel az óvodások többsége tömblakásban él, így nincs lehetőségük természetes talajon mezítláb járni. Az udvar így nemcsak egy gyógytornákon alkalmazható lépegető ösvénnyel, de frissen telepített növényekkel is gazdagodott.

Az ösvény kialakításában sokan vettek részt. Ásót, kapát ragadtak az óvónők és a szülők is, akik lelkesen segédkeztek Juhász Márton és Szarka György kertépítő szakembereknek. A kavicsos ösvény azért is jó, mert fejleszti a gyerekek egyensúlyérzékét, erősíti a láb izomzatát, megakadályozza a lúdtalp kialakulását.

 Itt az “Ön választ, mi segítünk” újabb fordulója! Várjuk a közösségépítő és szépítő ötleteket!

IDE kattintva további részletek olvashatóak!