“Ön választ, mi segítünk” – népszerű bloggerek ajánlásával

2018. november 19.

Terjed a nagy hír szerte az országban: “a Tesco ismét meghirdette pályázatát a helyi közösségeknek!” Egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy újra érdemes jelentkezni segítő, fejlesztő, környezetet szépítő és közösséget építő ötletekkel. Jó hír, hogy a határidőt is meghosszabbítottuk! Most a bloggerek cikkeiből szemezgetünk. 

Egy helyi ügy – egy eltökélt csapat

“Felújítanád a játszóteret?”  – teszi fel a kérdést bejegyzésében a For Her Blog írója, Szandra. Majd gyorsan hozzáteszi, hogy egy szuper pályázati lehetőségre szeretné felhívni a figyelmet, amire például a fenti vágy megvalósításában is jöhet segítség. Majd így folytatja: “szeretném, ha ennek a programnak a híre a blogomon és a különböző felületeimen keresztül minél több emberhez eljutna, és így remélhetőleg szuper kis projektek tudnak majd megvalósulni a támogatásokból.”

Felsorolni is nehéz, hogy az elmúlt négy alkalommal mi minden történt az “Ön választ, mi segítünk” programunk pénzügyi támogatásával országszerte!

“Számos kreatív megoldás született: volt, ahol látássérülteknek szerveztek főzőtanfolyamot, máshol gyerekeknek mutatták meg, hogyan bánjanak felelősen az állatokkal, de számos játszótér és mezítlábas ösvény is épült, nem beszélve a több tucat egészségügyi szűrésről, valamint sport- és közösségi programról” – veszi sorra a blogger.

És a buzdítás sem marad el Szandrától: “Szóval, ha van egy szuper ötleted, hogy hogyan és mivel tehetnéd jobbá a lakókörnyezetedet, és van egy lelkes kis csapatod, akikkel készen álltok arra, hogy ezt akár meg is valósítsátok, vagy ismersz olyan civil szervezetet, akik pályázhatnának, akkor ajánld nekik a programot! “


Egy jó pályázati lehetőség

Rólunk, azaz programunkról ír Bitay Andi is ír a Maison blogban! Már a címben a lényegre tér: “Újabb fantasztikus ötletek valósulhatnak meg!” 

Aztán rögtön jönnek is a blogger kérdései: “Mihez kezdenél a lakhelyed közvetlen környezetével, ha kapnál rá pénzt? Növényeket ültetnél? Lefestetnéd az idősek otthona kerítését? Szebbé tennéd az óvoda udvarát?  Szerinte már a gondolattal is jó érzés eljátszani!

Andi azt írja: “Nagyon szimpatikus ez a kezdeményezés nekem, mert látom, hogy milyen szuper ötletek valósultak meg az elmúlt években. Talán apróságnak tűnik egy játszótér felújítása, de anyaként már tudom, hogy mennyire sokat tud számítani az a kis zöld terület, ami az otthonunkhoz közel esik és mennyire fontos, hogy tudjam, a gyerekem kulturált és biztonságos helyen játszik. Ha van egy régóta dédelgetett álmotok, változtatni szeretnétek és fejleszteni a környezeteteket, akkor ez a legjobb alkalom arra, hogy tegyetek egy próbát és pályázzatok a megnyerhető támogatásokra! Ha pedig tudjátok, hogy az ovinak, sulinak, van alapítványa, esetleg a környezetetekben működnek kisebb egyesületek, csoportok, hívjátok fel a figyelmüket a lehetőségre!”


Egy elkötelezett támogató

Jó hírünket kelti a PandArte blog gazdája, Bánhidi Dóra is: “Nagyon örülök, amikor egy nagy cég támogatja a kisebb, de annál fontosabb ötleteket, pláne akkor, ha egy olyan projekthez járulnak hozzá anyagilag, ami adott város vagy falu életében, vagyis a helyi közösségeknek lehet fontos. Az ilyen kisebb közösségeknek elég nehéz állami támogatást kapniuk, ezért is bátorítalak arra, hogy ha van egy építő szándékú ötleted, vagy ismersz olyan non-profit szervezetet, akinek van, akkor jelentkezzetek az ” Ön választ, mi segítünk ” programra!”

Minden a programról ITT: infók, részletek, határidők, korábbi több mint 300 nyertes ügy!

Még nem késő beadni a pályázatot! Minden, a szavazás szakaszába jutott kezdeményezés nyer! Vásárlóink döntenek: a legtöbb zsetont elnyerő pályázó 400.000 forintot,  a következő 200.000 forintot, a harmadik 100.000 forintot nyer!

Add tovább!