Tegyük szebbé mindenki karácsonyát! Tartósélelmiszer-gyűjtéssel segítünk

2018. november 23.

Idén már 11. alkalommal csatlakozunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő akciójához. Vásárlóink november 23. és 25. között országszerte – többek között – 161 áruházunkban adhatják át a rászorulóknak szánt adományokat. Az előző évekhez hasonlóan a vásárlói adományokat kiegészítjük az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával!

Bejgli, szaloncukor, ünnepi ebéd. Míg sokunknak természetes, hogy a karácsonyi asztalon illatoznak a finomságok, addig többeknek a napi étkezés biztosítása is problémát jelent. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az ő ünnepüket szeretné szebbé és könnyebbé tenni a Karácsonyi Adománygyűjtő akciójával, melyben a Tesco évek óta az egyik legnagyobb partnere. Vásárlóink tartós élelmiszerek, például olaj, cukor, liszt, tészta, bébiétel, édesség vagy épp tartós tej felajánlásával tudják segíteni a rászorulókat 161 áruházunkban.

A kezdeményezés sikerességét az is bizonyítja, hogy tavaly csak áruházainkban 178 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze az Élelmiszerbank önkéntesei, amelynek köszönhetően több száz család élhette át a karácsony ünnepi hangulatát. Az adományt 2017-ben 18 millió forintos hozzájárulással egészítettük ki, melyből az Egyesület több mint 500 millió forint értékű élelmiszercsomag célba juttatását tudta biztosítani. Az elmúlt évekhez hasonlóan az adományt idén is kiegészítjük az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával. Ezzel az összeggel is hozzájárulunk ahhoz, hogy az Egyesület ne csak az ünnepek alatt, de az év többi napján is támogatni tudja a rászorulókat.

Tavaly – első alkalommal – felkértük partnereinket is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Ennek eredményeként a Szegedi Paprika Zrt. 426 kg konzervet ajánlott fel. Idén pedig újabb 2 szállító – az Aranyfácán Kft. és az Intersnack Magyarország Kft. – is jelezte közreműködését. Az előbbi paradicsomlé, az utóbbi pedig chips felajánlásával szeretne örömet szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A helyi Élelmiszerbankok hagyományos karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtésén a Tesco Európa mind a 4 országa részt vesz, közel 800 áruházzal. Közép-európai vásárlóink tavaly összesen 516 tonna, azaz 1,2 millió adagnak megfelelő élelmiszert adományoztak a rászorulóknak az Élelmiszerbankokon keresztül.

A tartósélelmiszer-gyűjtés mellett egész évben, több módon is támogatjuk az élelmiszerbankok működését és rajtuk keresztül a rászorulókat. Magyarországon a Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként rendszeresen részt veszünk a szervezet egyéb gyűjtőakcióiban és kampányaiban is. A 2014-ben elindított áruházi élelmiszermentő programunk keretében már 160 hazai áruházunkban zajlik az élelmiszer-felesleg napi szintű felajánlása. Az élelmiszermentő program kezdete óta összesen több mint 15 800 tonna élelmiszert ajánlott így fel jótékony célra, ami nagyságrendileg 40 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

A karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akcióban részt vevő áruházaink listája ITT található!