Életet ad, aki ételt ad – bloggerek a tartósélelmiszer-gyűjtésről

2018. november 26.

Amellett, hogy egész évben tonnaszám mentjük az élelmiszereket, hogy azok ne a kukában végezzék, immár 11. alkalommal csatlakoztunk a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtési akciójához. A hétvégi eseményről hamarosan jövünk a részletekkel, de addig is íme két blogger, akiknek bejegyzéseit ti is követhetitek! Gáspár Bea és Mirelle, azaz Wessely Márta is elkötelezett amellett, hogy tegyük szebbé az ünnepet ott, ahol nagy szükség van a segítségre!

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Facebook oldala

Megmozgatta az országot az Élelmiszerbank adománygyűjtése: vevőink közül is rengetegen érezték át a nélkülözők helyzetét, és vettek a saját családjukon kívül  adományként lisztet, cukrot, konzervet, tésztát, édességet, bébiételt, fűszereket. A programot népszerűsítette Gáspár Bea is, aki a Bea konyhájában arról írt, hogy nálunk vásárolt be következő alkotásához, egy finom brownie-hoz, emellett másoknak is segít azzal, hogy kibővíti bevásárlólistáját. Ő is csatlakozott az élelmiszergyűjtő akcióhoz. “Tegyük szebbé a karácsonyt azoknak, akiknek szűkösek a kereteik!”

Márta, a Mirelle-blog szerzője így népszerűsítette a karácsonyi adománygyűjtést: “Miközben egyre nagyobb hangsúly fektetünk az elfogyasztott élelmiszereink minőségére, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy sok társunk számára nem az élelmiszerek közötti választás, hanem magának az élelmiszernek a beszerzése is komoly problémát jelent.” Az összegyűjtött élelmiszer csomagok formájában kerül a családokhoz, anyaotthonokhoz, vagy a helyi segítő szervezetek használják fel az ingyenes melegétel-osztások során.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Facebook oldala – Békéscsabai önkéntesek a Tescóban

Büszkék vagyunk arra, hogy vásárlóinknak köszönhetően tavaly 161 hazai Tesco áruházban 178 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze az Élelmiszerbank önkéntesei, köztük munkatársaink! Hamarosan jövünk a most hétvégi eredményekkel! 

Az előző évekhez hasonlóan a vásárlói adományokat idén is kiegészítjük az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával!

Együtt csodákra vagyunk képesek!