Nagy siker a tartós élelmiszergyűjtés: 284 tonnát adtak össze adakozó vásárlók országszerte!

2018. november 27.

Összefogott az ország: a hétvégi tartósélelmiszer adománygyűjtésbe rengetegen bekapcsolódtak. A Magyar Élelmiszerbank több ezer nélkülöző családnak teszi szebbé a karácsonyt, nem csoda, ha az akció népszerűsítésébe sportoló, bloggerek, színészek is bekapcsolódtak. Mi a Tescónál 11. alkalommal vettünk részt az adománygyűjtésben. Jövünk a saját összesítéssel is hamarosan, és mint tudjátok, most is hozzáadunk vevőink adományaihoz 20 százalékot!

Forrás: Magyar Élelmiszerbank facebook-oldal

Örömhírrel indítjuk a napot: a  Magyar Élelmiszerbank facebook-oldalán jelentette be a hétvégi 3 napos gyűjtésük eredményét: az adakozó vásárlóknak köszönhetően 284 tonna élelmiszeradomány gyűlt össze!

💚💚🎉🎄🎉🎄
Azt írják, hogy köszönik minden vásárlónak, önkéntesnek és partnerüknek ezt a szép eredményt! “20%-al több élelmiszert tudunk kiosztani a következő hetekben mint 2017-ben!” – írják.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület facebook oldala

Az akciót népszerűsítette a Csak a puffin blog szerzője is. Azt írta:  “Sok nehéz sorsú család van, ahol nem az a kérdés, hogy hányféle szaloncukor lesz a fán, hanem hogy egyáltalán tudnak-e meleg ételt készíteni a családjuknak az ünnepek alatt. Bármilyen tartós élelmiszerről legyen is szó, jó helyre fog kerülni, ebben biztosak lehettek. Több ezer nélkülöző családnak tehetjük szebbé az ünnepeket. Mert elég csak pár alap élelmiszer, és ők is egyszerűen készíthetnek finom, tápláló ételeket. Gondolj bele, micsoda öröm lesz egy anyukának/apukának megsütni a gyerekek kedvenc süteményét vagy egy finom reggelit készíteni karácsonykor! Számunkra természetes, de nekik egyáltalán nem az.”

A Pasztellbarokk blog szerzője, Csilla szintén arra buzdította, hogy bővítsük ki bevásárlólistánkat, és adományozzunk. Emellett azt írta, hogy a saját konyhájában is tartósélelmiszerekből fog főzni: “Idén én is felkérést kaptam, hogy készítsek egy olyan ételt, amely nem csupán nagyon finom, de teljesíti azt a kritériumot is, hogy fő összetevői tartósélelmiszerek. Törekedtem arra is, hogy a recept költséghatékony legyen, hiszen úgy is főzhetünk laktató, melengető, ízletes ételt a családnak, ha alacsonyabb költségvetésből gazdálkodunk.”

Forrás: Gökler Kriszti facebook oldala

Gökler Kriszti is ott volt az egyik Tescóban! Mielőtt bevásárolt volna és adományozott volna, azt írta: “Nem lehetünk elég hálásak azért, hogy sem az ünnepek során, sem az többi részében nem kell amiatt aggódnunk, hogy kerül-e valami az asztalra. 🙏 Kérlek, ha lehetőségetek engedi, a hétvége során segítsetek Ti is egy kisebb csomaggal🎁, hogy egyetlen rászorulónak se kelljen emiatt aggódnia. 💕⁣”

Mi is köszönjük minden vásárlónknak és önkéntes kollégánknak a segítséget!