Linzer és habcsók – Így tedd még édesebbé az ünnepet!

2018. december 1.

Beköszöntött a tél, vele a karácsonyt megelőző hetek. Tervezgetünk, készülünk a konyhában is. Ezen a héten két nagyszerű rececptötletet hoztunk nektek, amikkel megédesíthetitek az ünnepet. Ráadásul mindkettő előre elkészíthető, így mire a család és a barátok az asztalhoz ülnek, nincs más dolgotok, mint elővarázsolni a már kész finomságokat! Jövő héten csodás mézeskalács-receptekkel jövünk!

Karácsonyi habcsók

Hozzávalók:
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk citromlé
  • 8 darab tojásfehérje
  • 1 csipet ételfesték

Elkészítés: 8 tojásfehérjéből, 1 teáskanál citromlével és 20 dkg kristálycukorral kemény habot verünk. Fakanállal belekeverünk 20 dkg porcukrot és ételfestéket. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket nyomunk, 3-4 rétegben. Kb. 100 °C-ra előmelegített sütőben csak szárítjuk. Akár a karácsonyfára is akaszthatjuk: akkor cérnával, vagy színes masnival díszíthetjük.

Karácsonyi linzer

Hozzávalók:

  • 1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 2 darab Tesco Finest friss tojás
  • 40 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 üveg lekvár

Elkészítés: A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom reszelt héját. A kapott tésztát megfelezzük, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd linzerszaggatóval, lyukas és tele formákat szúrunk. Előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük, majd baracklekvárral megkenjük, és összeragasztjuk.

Tipp: karácsonyfa vagy csillag formájú szaggatóval is készülhet a felső, lyukas réteg!

 

Jó étvágyat és karácsonyi tervezgetést kívánunk!
További receptekért és karácsonyi ötletekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/