Újabb áruházainkban mentjük az élelmiszert

2018. december 7.

A zirci Állomás utcai, a sümegi Baglyasszél utcai szupermarket, a balatonföldvári és a győri Bartók Béla utcai Tesco expressz is csatlakozott az élelmiszermentő Tesco áruházak egyre népesebb táborához. Így Magyarországon a 205 áruházunkból jelenleg 160-ban folyik a napi szintű élelmiszermentés. 

A zirci Állomás utcai, valamint a sümegi Baglyasszél utcai szupermarketben a már nem eladható, de még fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut minden nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetei veszik át. Zircen a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, Sümegen pedig a Szeretet Kovásza Egyesület kapja meg és osztja szét még aznap az adományt a rászorulók között.

A zirci és a sümegi Tesco szupermarketek október 25-én kezdték meg az élelmiszermentést, így Veszprém megyében már 8 üzlet vesz részt a programban. Ezek 2018. október végéig összesen 666 666 kilogramm élelmiszert adományoztak jótékony célra, ami több mint 1,6 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

A balatonföldvári Tesco expressz is csatlakozott élelmiszermentő programunkhoz. Itt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezete, a Balatonföldvári Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Szolgálata kapja meg a már eladhatatlan, de még fogyasztható élelmiszereket, ami aztán a rászorulók asztalára kerül.

A balatonföldvári Tesco Expresszben október 29-én indult az élelmiszermentés, így Somogy megyében már 6 üzlet vesz részt a programban. Ezek 2018. október végéig összesen 643 994 kilogramm élelmiszert adományoztak jótékony célra, ami több mint 1,6 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

A győri Bartók Béla utcai Tesco expressz is beállt az élelmiszermentők sorába. Az áruházból a megmaradt már nem eladható, de még fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut minden nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezete, a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Gyermekjóléti és Szociális Intézménye veszi át, akik még aznap szétosztják az adományt a rászorulók között.

A győri Bartók Béla utcai Tesco expressz október 24-én kezdte meg az élelmiszermentést, így a megyeszékhelyen már 7 üzlet vesz részt a programban. Ezek 2018. október végéig összesen 393 866 kilogramm élelmiszert adományoztak jótékony célra, ami több mint 984 ezer adag ételnek megfelelő mennyiség.

Prioritás számunkra az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem, ami ellen saját működésünkben is igyekszünk minél többet tenni. Célunk, hogy 2020-ig valamennyi közép-európai áruházunkat felkészítsük arra, hogy jótékony célra tudja felajánlani a napi működése során keletkező élelmiszer-felesleget. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta a stratégiai partnerünk, velük együtt működtetjük napi áruházi élelmiszermentő programunkat is. A program keretében a kezdeményezésben résztvevő áruházaink munkatársai minden munkanap kiválogatják és összegyűjtik a már nem eladható, de még fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut, amit aztán az Élelmiszerbank helyi partnerszervezetei még aznap szétosztanak az áruházak környékén élő rászorulók között.

Magyarországon a 205 Tesco áruházból jelenleg 160-ban folyik a napi szintű élelmiszermentés. Áruházaink idén október végéig több mint 16 418 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra, ami több mint 41 millió adag ételnek felel meg.

A programban résztvevő áruházak listája megtalálható a Tesco Magyarország weboldalán.