Fogadalmak az újévre – te hogyan kezded 2019-et?

2019. január 7.

A “Nagy Újévi Fogadalmak” legjobbjai azok, amikből sikerül jó párat valóban beépíteni az életünkbe. Érdemes megfogadni néhány dolgot, de tudni kell: nem a túlvállalás, hanem az elköteleződés segít majd a betartásukban. Az apró lépések technikája pedig sikerélményhez, nem pedig kudarchoz vezethet. Íme néhány szuper, és reményünk szerint betartható fogadalom. Várjuk hozzászólásaitokat!

Egy igazán kedves és könnyedén teljesíthetővel kezdjük:

Kövesd minden nap az Éntescómat!

A legfontosabb céges hírek mellett mindig készülünk valami érdekességgel, praktikus tanáccsal, és persze divatos öltözködési ötletekkel, by F&F! Jó tudni, hogy egymásról is sok minden kiderül itt, kövesd, mi minden történik kollégáiddal országszerte!

Egyél egészségesebben! 

Ehhez nem kell búcsút inteni a finom, akár édes ízeknek sem! Olvasd receptjeinket minden héten, és meglátod, néha csupán egy-egy alapanyagot kell kicserélni, vagy egy újat bevezetni, és máris tettél valamit az egészségesebb életért! Sokszor kaphatsz egy egyszerű választ arra a kérdésre, hogy: Mit főzzek ma?

Sportolj!

Tévedés azt gondolni, hogy nagy teljesítmények nélkül hozzákezdeni sem érdemes! Ellenkezőleg! Napi 30 perc tempós séta (egy-két buszmegállónyi gyaloglás, lift helyett lépcső le-fel, egy séta a háztömb körül) már csodákra képes! A kutyások jól tudják, hogy szinte észrevétlenül beépül a rendszeres mozgás az életükbe, ha van kutyás barátod, menj velük sétálni, és még beszélgetésre is mindig jut időtök! Nézd meg a Sportkártya adta lehetőségeket, válassz ki egy hozzád közeli helyet, menj el egy próbaórára! Ezt többször is megteheted, így könnyebb lesz a választás, hol horgonyzol le rendszeresen.

Mobil OFF, élmény ON!

Számold ki, naponta mennyi időt töltesz úgynevezett “szörfölgetéssel”. Írd fel egy papírlapra, hogy ha ez az időd megmaradna (mert kikapcsolod a telefont), mire fordítanád hétfőn, kedden, szerdán, stb. Direkt nem adunk most tippeket, de biztos, hogy neked is van egy sor, általad szeretett foglalatosság, amire becserélhető lenne a mobilozás… legalább egy része, mondjuk a fele…

Heti 1X Énidő

Ha nagyon nehéz kiszakítani, kezd egy félórácskával, ennyi igazán bele kell, hogy férjen! Legyen ez az idő csak a tiéd, akár szépülésre, akár épülésre esne jól felhasználni! A legjobb, ha a családi naptárba pirossal beírod, így előbb-utóbb mindenki megszokja és tiszteletben tartja ezt a programot.

Havi 1 olyan dolog, amit még sose csináltál, de szeretted volna!

Felmászni a Gellért-hegyre, amit mindig csak a 7-es buszból nézel? Éjszakai gyógyfürdőzésre rávenni a párodat a legközelebbi alkalommal? Felfedezni a helyi csillagvizsgálót? Készíts listát, barátkozz vele és vágj bele! Nincs mire várni…

 

Kíváncsiak vagyunk, ti mit fogadtatok meg az új évre?

Arra is várnánk néhány jó tippet, hogyan sikerül betartani egy fogadalmat!

Írjátok meg nekünk a  hu_entescom@tesco.com címre!