Szorgosan dolgoztak hipermarketünkben a kecskeméti autista diákok

2019. február 4.

Közös programot indított kecskeméti hipermarketünk és a helyi Autizmus Centrum – tudtuk meg Ábrahám Endrétől, a Hírszerkesztő Csapat tagjától. A szakképző iskolás diákok heti egy alkalommal beállnak hozzánk: szívesen jönnek ismerkedni a munka világával. Mi pedig örömmel segítünk nekik és köszönjük a szorgalmukat!

Vasmánszki Nóra áruházvezetőnk arról beszélt, hogy nagyon jól sikerült az első nap: “A diákok nagyon izgultak, de az ott dolgozó munkatársaink szeretete, pozitív hozzáállása nagyban hozzásegítette őket a kezdeti drukk legyőzéséhez. Nagyon ügyesen kitöltötték a nekik kikészített árut. A nap végén megköszönték kollégáink segítségét és alig várják a következő alkalmat, amikor újra jöhetnek.”

Az együttműködésben ezentúl pedagógusok kíséretében heti egy alkalommal ellátogat az áruházba 2-3 autista fiatal, akiket szeretnének a munka világával megismertetni. “A kecskeméti szakiskolában nagy hangsúlyt helyeznek a munka fontosságára, és az önálló életre való minél hatékonyabb felkészítésre. A fiataloknak ez egy nagy lehetőség, hogy a munka világát megismerjék.”- zárta Endre a beszámolót.

Dobj egy szívecskét Kecskemétre, ha neked is tetszik!