Rendkívüli hír – Tájékoztatás a bérutalásról

2019. február 5.

Kedves Munkatársak!

Valószínűleg hallottatok arról, hogy a győri bér-és TB számfejtési kollégák sztrájkot hirdettek. A sztrájk oka, hogy nem sikerült megállapodni arról, hogy milyen feltételekkel helyezzük át a bér- és TB számfejtési feladatokat Győrből az újonnan felálló budapesti Tesco Business Services központunkba, ahonnan közép-európai működésünket fogjuk támogatni és ahol több száz új munkahelyet hozunk létre.

Eltökéltek vagyunk, hogy mindannyiótok érdekében a bér és TB számfejtés átadás-átvételi folyamata zökkenőmentes legyen, ezért minden érintett kollégának felajánlottunk egy un. Átadás-átvétel Kompenzációs Csomagot. A sztrájkbizottság által el nem fogadott ajánlatunk többek között havonta másfélszeres bér kifizetését jelentette volna 5 illetve 6 hónapon keresztül az átadás-átvételi folyamat támogatásáért, illetve tartalmazott egy 100 000 forintos átképzési hozzájárulást is.

A Tescónál hiszünk a párbeszéd erejében és csalódottak vagyunk, amiért a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött.

A sztrájk ellenére is elkötelezettek vagyunk a párbeszéd iránt, továbbra is nagyra értékeljük a győri kollégák szakértelmét és bízunk abban, hogy folytatjuk az egyeztetéseket.

A Tesco minden erőforrást biztosít ahhoz, hogy a munkatársak időben megkapják a fizetésüket.

Technikai kérdések esetén továbbra is a berszamfejtes@tesco.com mailcímen tudtok segítséget kérni.

Szigeti Barbara
Országos HR vezető