A tervezettnél hamarabb átutalta a béreket a Tesco

2019. február 6.

Kedves Munkatársak!

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy a mai napon megtörtént a január havi munkabérek átutalása, egy nappal korábban az eredetileg tervezettnél. A sztrájk idejére létrejött budapesti válságcsapat gondoskodott arról, hogy mindenki időben, sőt, a tervezett fizetési ütemezésnél korábban megkapja fizetését.

Továbbra is eltökéltek vagyunk, hogy támogassuk minden átszervezésben érintett munkatársunkat, ezért – ahogy arról tegnap is beszámoltam – a győri bérszámfejtő kollégáknak egy ún. Átadás-átvétel Kompenzációs Csomagot ajánlottunk fel, amely a törvényi előírások teljesítésén felül további juttatásokat is biztosítana számukra.

A sztrájkbizottság által el nem fogadott ajánlatunk többek között havonta másfélszeres bér kifizetését jelentette volna 5, illetve 6 hónapon keresztül az átadás-átvételi folyamat támogatásáért, illetve tartalmazott egy 100 000 forintos átképzési hozzájárulást is.

A Tescónál hiszünk a párbeszéd erejében és csalódottak vagyunk, amiért a sztrájkbizottság a dolgozók érdekeit szem előtt tartó további egyeztetés helyett a sztrájk mellett döntött. A sztrájk ellenére is elkötelezettek vagyunk az együttműködés iránt, és továbbra is támogatjuk a győri bérszámfejtő munkatársakat. Bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb újra a tárgyalóasztalnál folytathatjuk az egyeztetéseket.

Végül, de nem utolsósorban, ezúton szeretném megköszönni azt a nagyszerű csapatmunkát, amivel sikerült időben biztosítani a kollégák munkabérének zökkenőmentes kifizetését. Ismét bebizonyosodott, hogy közösen összefogva, együtt, egy csapatként felül tudunk kerekedni a nehézségeken.

Technikai kérdések esetén továbbra is a berszamfejtes@tesco.com mailcímen tudtok segítséget kérni.

 

Szigeti Barbara

Országos HR vezető