A Tesco mellett diplomázott szolnoki megfelelőségi munkatársunk

2019. február 6.

Munka mellett bizony nem könnyű tanulni. Lendvay Lili a Szolnok Extra megfelelőségi munkatársa azonban nem ismer lehetetlent, először szakmát, majd a napokban jeles diplomát szerzett a teljes munkaidős állása mellett! Vezetői, kollégái mindenben támogatták a 24 éves lányt, aki agrármérnökként erősíti tovább a szolnoki Tesco csapatát. Gratulálunk! Ismerjétek meg ambiciózus kolléganőnket!

Mióta vagy tescós?

2016 júniusától dolgozom a szolnoki áruházban, előtte pedig még diákként csatlakoztam a Tescóhoz. Először planogram árufeltöltő voltam, most pedig megfelelőségi munkatársként dolgozom. Szeretem a munkám, jó csapat vesz körül, a kollégák egytől egyig mindenben támogatnak, ami nagyon jó érzés volt a vizsgákra készülve.

Milyen konkrét segítséget kaptál tőlük?

Régi álmom volt, hogy diplomát szerezzek, mégpedig  gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként. Amikor beiratkoztam a levelező képzésre, akkor fixen hétvégén voltak az órák, így a munka mellett be mertem vállalni ezt a komoly elfoglaltságot. De aztán menet közben sokat változott az időbeosztásunk, az órák túlnyomó többsége átkerült péntekre, a vizsgák pedig sokszor hétköznapra estek, így sokat kellett cserélnem a kollégáimmal, hogy mindig ott tudjak lenni.

A hosszú, 3,5 éves képzés alatt rengeteg segítséget kaptam Máté Attila áruházvezetőtől, Tancsa Katalin megfelelőségi vezetőtől, akiknek fontos volt, hogy eljussak az órákra és vizsgákra, bátran fordulhattam hozzájuk segítségért. 100%-ban támogattak.

A közvetlen kollégáim is rugalmasak voltak, mindig volt kivel cserélnem, sokszor hétvégén is beugrottak helyettem, aztán persze én is igyekeztem meghálálni a kedvességüket. Így oda-vissza működött a segítségnyújtás, mint egy jó csapatban. Mindig kérdeztek, hogy sikerültek a vizsgák, mennyi van még hátra. Köszönöm minden kollégámnak, hogy ha csak egy jó szóval, vagy egy mosollyal is, de mindig támogattak! Nélkülük nem sikerült volna!

Van nekem egy “lízingelt anyukám”, aki nálunk a húspultban dolgozik, ő volt az, aki mindig átlendített a holtpontokan, mert azért nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulással. Ő biztatott, hogy tartsak ki, tanuljak, már csak néhány vizsga van hátra és akkor majd élhetek az álmaimnak.

Mik az álmaid?

Szeretnék a szakmámban elhelyezkedni, de erre egyelőre elég kevés esély van. Pályakezdőként nehéz elindulni, így többféle lehetőség is érdekel. Hajlandó vagyok akár Szolnoktól távolabb, egy másik városban dolgozni, ha kapok egy jó lehetőséget. Érdekel a Tesco Frissdiplomás programja is, ahová most már tudok jelentkezni, szeptemberben szeretném megpróbálni. Egyelőre azonban jó helyen vagyok, de szívesen kipróbálnám magam egy felelőségteljesebb beosztásban.

 Mesélted, hogy korábban is sokat segített a Tesco az álmaid megvalósításában.

Valóban. Évekkel ezelőtt, szintén a tescós munka mellett szereztem meg a cukrász szakmát. Abban az időben mindig szerdán voltak az óráim, akkor is rugalmasan álltak hozzá. Mindig meg tudtam oldani, hogy ott legyek. Hálás vagyok az egész csapatnak! Most pedig nagyon izgatott vagyok, mert február 15-én lesz a diplomaosztóm. Külön öröm, hogy végül jeles minősítést kaptam a diplomámra – megérte a sok tanulás. 🙂