Ezzel a rukkolás-fokhagymás tagliatelle-lel bárki otthonába varázsolhatja az olasz ízeket.
40 perc, 4 adag
Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1 ek. olívaolaj
- ½ tk. só
A tagliatelle-hez:
- 300 g tagliatelle
- 2 ek. olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 1 maréknyi rukkola
- 150 g reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítés:
- Vágjuk szeletekre a citromot, főzzük forró vízben 2 percig. Szűrjük le.
- Öntsük az olívaolajat a citromra, adjuk hozzá a sót és tegyük egy tepsire. Süssük 160 °C°-on 25 percig. Miután elkészült, tegyük félre.
- Főzzük meg a tésztát a csomagolásán található leírás szerint.
- Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre, egy mélyebb serpenyőben pirítsuk 2 percig.
- Tegyük a serpenyőbe a tészta felét, a rukkolát és a sajtot, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, végül keverjük össze.
- Ízesítsük sóval, fűszerekkel.
- Találjuk a tésztát a sült citromszeletekkel.
(A citrom héját nem javasoljuk fogyasztásra.)
Jó étvágyat! Még több recept ITT!