Tagliatelle Aglio Olio paprikával és rukkolával – Szeretettel tálalva

2019. február 6.

Ezzel a rukkolás-fokhagymás tagliatelle-lel bárki otthonába varázsolhatja az olasz ízeket.

40 perc, 4 adag

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ tk. só

A tagliatelle-hez:

  • 300 g tagliatelle
  • 2 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • ½ db piros kaliforniai paprika
  • 1 maréknyi rukkola
  • 150 g reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés:

  1. Vágjuk szeletekre a citromot, főzzük forró vízben 2 percig. Szűrjük le.
  2. Öntsük az olívaolajat a citromra, adjuk hozzá a sót és tegyük egy tepsire. Süssük 160 °C°-on 25 percig. Miután elkészült, tegyük félre.
  3. Főzzük meg a tésztát a csomagolásán található leírás szerint.
  4. Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre, egy mélyebb serpenyőben pirítsuk 2 percig.
  5. Tegyük a serpenyőbe a tészta felét, a rukkolát és a sajtot, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, végül keverjük össze.
  6. Ízesítsük sóval, fűszerekkel.
  7. Találjuk a tésztát a sült citromszeletekkel.

(A citrom héját nem javasoljuk fogyasztásra.)

Jó étvágyat! Még több recept ITT!