Ismét 40 millió forinttal támogatjuk a helyi közösségeket

2019. március 6.

Az ötödször meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programunk győztes projektjeiről ezúttal is vásárlóink döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a legszimpatikusabb kezdeményezésekre. Közép-Európában 14 337 568 darab zsetont dobtak be vevőink a gyűjtőládákba, ami nagyszerű eredmény! Itthon pedig több mint 2 és fél millió zsetonnal támogatták vásárlóink a résztvevő szervezetek projektjeit. A legtöbb szavazatot a Győr és környékén működő „Egy a világunk” Alapítvány gyűjtötte, de a Rábatamási Nők Egylete és az Amigos a gyerekekért Alapítvány támogatói is rendkívül aktívak voltak. A pályázat aktuális fordulójában összesen 166 közösségi kezdeményezést támogatunk, a szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forintos díjazással.

Kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk azoknak a közösségeknek a boldogulását, ahol vásárlóink és munkatársaink is élnek. Ezért is hirdettük meg immár ötödik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programunkat, amelyben kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forintos támogatást sokszínű közösségépítő, környezetszépítő, fejlesztő, vagy felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program szavazási szakaszában vásárlóink ezúttal összesen 166 szervezet változatos kezdeményezéseire adhatták le a voksukat: január 21. és február 17. között országszerte összesen több mint 2 és fél millió zsetont dobtak be, mi pedig összesen több mint 40 millió forinttal támogatjuk a kezdeményezések megvalósulását.

A támogatott projektek csaknem fele gyerekek oktatását, képességfejlesztését, egészségmegőrzését tűzte ki céljául. Országszerte a legtöbb szavazatot az „Egy a világunk” Alapítvány gyűjtötte (összesen 151 841 darabot), és országosan a budapesti KÖKI Terminál Bevásárlóközpontban található áruházunkban dobták be a legtöbb zsetont (62 709 darabot), de egy kecskeméti áruházunk (Izsáki út – 47 418 bedobott zseton) és egy győri áruházunk (Herman Ottó utca – 47 319 zseton) vásárlói is nagyon aktívan támogatták a helyi közösségépítő kezdeményezéseket.

A szervezetek idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek vásárlóink voksaiért, így a támogatásunknak köszönhetően számos település kaphat például életmentő eszközöket, szervezhet elsősegélynyújtó tanfolyamokat, Duna-parti pihenőt, szabadtéri közösségi programokat, tehetséggondozó csoportokat, állat- és környezetvédő programokat, továbbá fogyatékosok integrálását, gyermekek és családok boldogulását segítő közösségi kezdeményezéseket.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi öt fordulójában már országosan 504 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk, több mint 148 millió forinttal. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon képesek segíteni egy-egy helyi közösségnek. Ezért a jövőben is arra buzdítanám a szervezeteket, hogy bátran jelentkezzenek a programra. Így közösen járulhatunk hozzá a mindannyiunk életében fontos szerepet játszó helyi kisközösségek szépítéséhez, az ott élők testi és lelki jólétéhez” – emelte ki Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található.

Vásárlóink mellett kollégáink is nagyban hozzájárultak a program sikeréhez. Köszönjük mindannyiuk támogatását, legyetek büszkék magatokra! Ha van rá lehetőségetek, hívjátok meg a győztes szervezeteket egy kis ünneplésre. Várjuk beszámolóitokat, fotóitokat a hu_entescom@hu.tesco-europe.com címre!