Nőnap: aláírtuk az ENSZ Women’s Empowerment alapelveit

2019. március 8.

Ma van a Nemzetközi Nőnap – szerte a világban. Ez egy nagyszerű lehetőség mindannyiunk számára, hogy elismerjük a nők sokszínűségét és eredményeit.  

Számunkra is fontos, ezért a Tesco aláírta az ENSZ Women’s Empowerment alapelveit, amely elősegíti a nemek közötti egyenlőséget a munkaerőpiacon és a közösségben. Ez abban segít minket, hogy megosszuk tapasztalatainkat más vállalkozásokkal, és együttműködjünk velük különböző kulcsfontosságú tevékenységekben, miközben tovább fejlődünk.

Miközben egyre több és több a tennivalónk, mi folyamatosan dolgozunk azon is, hogy támogassuk a nőket. Azt szeretnénk, hogy sikeresek legyenek a boltjainkban és ellátási láncunkban dolgozó hölgyek. A 30%-os klub tagjaként osztjuk azt az elképzelést, hogy a nemek szempontjából kiegyensúlyozott testületek és felsővezetői csoportok ösztönzik a jobb vezetést. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a testületünkben dolgozó nők aránya 31%.

Új kezdeményezéseket is bevezettünk ellátási láncunkban, például az Assam Tea projektet az UNICEF-szel, amely megvédi a lányokat és a fiatal nőket a kizsákmányolástól.

Továbbá fontos számunkra az is, hogy kollégáink a saját életritmusukhoz igazítsák a munkájukat.