Kunszentmiklósi áruházunk is csatlakozott az élelmiszermentéshez

2019. március 11.

A kunszentmiklósi Rákóczi Ferenc utcai szupermarketünk is csatlakozott élelmiszermentő programunkhoz. Ebben a már nem eladható, de még fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut és tartós élelmiszert adományozzuk minden nap a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetei számára. Kunszentmiklóson a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Kunszentmiklósi Csoportja veszi át az adományt, és osztja szét még aznap a rászorulók között.

Prioritás számunkra az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem, ami ellen saját működésünkben is igyekszünk minél többet tenni. Célunk, hogy 2020-ig valamennyi közép-európai áruházunkat felkészítsük arra, hogy jótékony célra tudja felajánlani a napi működése során keletkező élelmiszer-felesleget. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta a stratégiai partnerünk, a szervezettel együtt működtetjük napi áruházi élelmiszermentő programunkat is. A program keretében a kezdeményezésben résztvevő áruházaink munkatársai minden munkanap kiválogatják és összegyűjtik a már nem eladható, de még fogyasztható minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut, amit aztán az Élelmiszerbank helyi partnerszervezetei még aznap szétosztanak az áruházak környékén élő rászorulók között.

Kunszentmiklósi szupermarketünk február 4-én kezdte meg az élelmiszermentést, így Bács-Kiskun megyében már 8 üzletünk vesz részt a programban. Ezek 2019. január végéig összesen 854 879 kilogramm élelmiszert adományoztak jótékony célra, ami több mint 2,1 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

Magyarországon a 204 Tesco áruházból jelenleg 165-ben folyik a napi szintű élelmiszermentés. Az áruházak idén január végéig közel 18 500 tonna élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra, ami több mint 46 millió adag ételnek felel meg.

A programban résztvevő áruházak listája megtalálható a Tesco Magyarország weboldalán.