Győzd le a tavaszi fáradtságot egzotikus gyümölcsökkel!

2019. március 13.

A téli- és a koratavaszi időszak kitűnő egészségmegőrző ételei az egzotikus gyümölcsök. Ezek a finomságok tele vannak vitaminnal, segítenek átvészelni az influenzás időszakot és a tavaszi fáradtságot. Hogy mely gyümölcsöket éri meg fogyasztani? Cikkünkből megtudhatod! 

Áruházaink polcai tele vannak finomabbnál-finomabb gyümölcsökkel. Mindegyikük nagyon fontos, hiszen az egészségünk és vitalitásunk megőrzéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Vannak azonban olyan gyümölcsök, amelyek még a többi közül is kiemelkednek. Hogy melyek ezek?

A khaki, másnéven datolyaszilva vagy hurma Thaiföldön, Kínában és a Himalájában őshonos, de mivel -20 fokig télálló, így akár nálunk is megél. Ősszel érik be a termése, egy-egy gyümölcs akár fél kilós is lehet. A hurmának fontos szerepe lehet a pajzsmirigybetegségek, magas vérnyomás, fogínysorvadás, érelmeszesedés és vérszegénység kezelésében.

A gránátalma a világon számos helyen terem, főként a mediterrán klímát szereti. A hurmához hasonlóan, ez is megél Magyarországon. A gyümölcs hatóanyagai nagyon hatásosak szív- és keringési rendellenességeknél, illetve a gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő és vérrögképződést gátló hatású, a vérhígítók és koleszterincsökkentők hatását növeli és lassítja a ráksejtek növekedését.

A pomelo Malajziában és Polinéziában őshonos. A kínai konyhában a pomelo héját igen gyakran használják, ez ugyanis bioflavonoidokban gazdag. A bőr öregedését is lassítja a pomelo.