Kézilabdás-palántákat támogatunk

2019. március 14.

Leendő kézilabdások és ifjú versenyzők képzését segítjük! A Magyar Kézilabda Szövetség a nekik juttatott TAO-támogatást az utánpótlás-nevelésre és tehetséggondozásra költi. Így a helyi közösségek támogatása mellett, társasági adónk egy részét a jövő sportolóira fordítjuk: a „Kézilabda az iskolában” ifjúsági program, a Sulikézi Fesztivál és kisiskolás kézilabdaversenyek lebonyolításához is hozzájárulunk az így adható támogatással. Örömmel számolunk be nektek az együttműködésről!

Sulikézi Fesztivál 2018 (Forrás: keziszovetseg.hu)

A Tesco TAO-felajánlással segíti az MKSZ ifjúsági programjait. Ebbe kisiskolások számára szervezett sportrendezvények és szivacskézilabda versenyek épp úgy beleértendők, mint az aktív életmód népszerűsítése a gyerekek körében, illetve a testnevelők szakmai fejlődésének biztosítása.

“Az élelmiszerpazarlás csökkentése mellett a helyi közösségek célzott támogatása is rendkívül fontos számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy az együttműködésünk értelmében kivehetjük a részünket az egyik legnépszerűbb magyar csapatsport utánpótlásának és tehetséggondozásának fejlesztéséből. Az országszerte már 150 általános iskolában elérhető „Kézilabda az iskolában” program és a Sulikézi Fesztivál legnagyobb támogatójaként pedig az alsós kisiskolások rendszeres testmozgását és a legtehetségesebb fiatalok fejlődését is biztosíthatjuk” – mondta el az együttműködésről Pártos Zsolt ügyvezető igazgatónk.

Nagy köszönetet kaptunk a Kéziszövetségtől! “Az első szó a köszöneté, hiszen újabb partnerrel bővült a magyar kézilabda-utánpótlás és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatóinak köre, szívből örülünk a Tesco szerepvállalásának. A “Kézilabda az iskolában” kiemelt programunk, amiben egyre több gyerek ismerkedhet meg a sportággal. A szövetség által biztosított szakmai háttér és sportszercsomag révén sokan talán meg is ragadnak a kézilabdapályán. Fontos versenysorozatunk a kisiskolás bajnokság, amelynek lebonyolítását szintén segíti a Tesco, hiszen voltaképpen ez a „belépője” a kézilabdázóvá válásnak” – mesélt a támogatás felhasználásáról Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A “Kézilabda az iskolában programot” 2013-ban indították, ma már  150 iskola, 170 testnevelő és 6500 diák részvételével (1-8. évfolyam) zajlik. A programban résztvevő iskolák a kézilabda utánpótlás bázisának bővítése mellett a tehetséggondozás egyik meghatározó színterévé váltak.

A képen Novák András, az MKSZ operatív igazgatója és Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.