40 családnak segítünk – interjú marcali boltunk vezetőjével

2019. március 18.

Közel 40 család életét könnyíti meg nap mint nap a marcali Tesco. Áruházunk a Magyar Élelmiszerbankkal karöltve segít a rászorulókon a hátrányos helyzetű kistelepülésen. Eddig több, mint 104 ezer kilogram zöldséget, gyümölcsöt, pékárut és húst osztottak ott ki a jóvoltunkból. Nagyon hálásak vagyunk minden marcali kollégánknak, aki részese ennek a nagyszerű ügynek. 

Jelenleg az országban 164 Tesco áruház dolgozik együtt a Magyar Élelmiszerbankkal, hogy a még fogyasztható termékeket eljuttassa a rászorulókhoz. A 2014-es indulás óta több mint 46 millió adat ételt adományoztunk szegénysorsú családoknak. A marcali Tesco 2015-ben csatlakozott a programhoz. Az élelmiszermentésről most a TaviTV készített riportot. Ebben Őz László áruházvezetőnk arról beszélt, hogy a kelevíziek eddig 104 ezer kilogramm megmentett élelmiszert kaptak a Tescótól.

Kelevíz polgármestere azt mondta, hogy mivel a faluban nincs munkalehetőség, nagy segítség számukra a Tesco adománya. A faluban élő családok közel fele kap rendszeresen élelmiszercsomagot. A nyugdíjasoknak és a több gyermeket nevelőknek ez nagy könnyebbség.

Őz László a riport végén azt is elmondta, hogy a Tesco az élelmiszermentéssel nem csak a rászorulókon segít, hanem egyúttal csökkenti a pazarlást és az élelmiszerhulladék mennyiségét is.

Gratulálunk az interjúhoz!