“Ön választ, mi segítünk” – itt a 6. forduló!

2019. április 1.

Az „Ön választ, mi segítünk” legutóbbi öt kiadásának köszönhetően, több mint ezer helyi szervezet kapott támogatást tőlünk. 2018-ban például egy kis, helyi szervezetet támogatott a Tesco az Eger melletti Novajban. E kis falu népszokásai az UNESCO világörökség részét képezik, s segítségünkkel ez a hagyomány tovább élhet, még több ember ismerheti meg őket. Támogatásunkból ugyanis új népviseletet tudtak vásárolni a helyiek. Közösségi programunk 6. kiadása Közép-Európában ma indul. Kíváncsiak vagytok rá, hogyan vehettek részt benne? Olvassatok tovább a részletekért!

Az „Ön választ, mi segítünk” programunk 6. fordulója ma kezdődik és május 3-ig lehet rá jelentkezni a www.tesco.hu/kozosseg oldalon. Az áruházaink körzetében működő helyi civil szervezetek és egyesületek vehetnek részt benne. Minden körzetben egy szakmai bizottság választja ki a legjobb 3 projektet, ezekre szavazhatnak majd vásárlóink. Boltjainkban a szavazás június 17-től július 14-ig tart, augusztus elején hirdetjük ki a nyerteseket.

A pályázatra olyan szervezetek, baráti közösségek és most először alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezését is várjuk, amelyek kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá. Legyen ez akár egy közös tér felújítása, egészségmegőrző és egészséges életmódra nevelő rendezvény szervezése vagy felzárkóztató, oktató programok fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

A korábbi fordulókhoz hasonlóan, most is minden, szavazásra bocsátott projektet támogatunk. A legtöbb szavazatot kapó szervezet 400 ezer forintot nyer, a második 200 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forintot.

A program eddigi öt fordulójában összesen több mint 2000 pályázat érkezett, amelyek közül vásárlóink csaknem 14 millió szavazattal voksoltak arra a több mint 500 kezdeményezésre, amelyek végül támogatásunkkal valóra válhattak.

A jelentkezéssel, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Most arra kérünk titeket, hogy vigyétek hírét a legújabb fordulónak. Meséljetek a szomszédotoknak, a gyerekeitek tanárának, a barátaitoknak arról, hogy ismét helyi szervezeteket támogatnánk. Talán épp a te segítségeddel valósul meg egy fontos projekt a lakóhelyed környékén!

Ha összefogunk, együtt nagy dolgokra leszünk képesek.

Számítunk rátok!