Húsos finomságok húsvétra

2019. április 6.

Már ti is nagy erőkkel bújjátok a recepteket húsvétra készülve? Mi ezt tesszük, és három tuti receptet ajánlunk ezen a hétvégén! Gondoltunk arra, hogy ünnepek környékén többen ülünk az asztalnál, mint máskor, ezért laktatós, nagyobb mennyiségben is egyszerűen elkészíthető finomságok jönnek. Persze a füstölt hús és a sonka a receptek főszereplői!

Húsvéti töltött hús fürjtojással

Hozzávalók:
  • 250 g füstölt hús
  • 250 g sertéshús
  • 300 ml tej
  • 12 darab fürjtojás (főtt)
  • 6 darab tojás
  • 6 darab zsemle (lehetőleg előző napről)
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió
  • friss petrezselyem
  • majoranna

Elkészítés: Daráljuk le a húst, majd főzzük meg a fürjtojásokat. A tyúktojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját keverjük össze egy kis tejjel, a fehérjét pedig verjük habbá. Vágjuk fel kockákra a zsemlét, és áztassuk bele a tojássárgájával felöntött tejbe. Adjuk hozzá sót és a fűszereket: egy csipet szerecsendiót, egy teáskanál majorannát, vágott petrezselymet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a darált húst, majd végül a tojásfehérjét. Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. Vágjuk fel a füstölt húst, majd kenjük ki a belsejét vajjal vagy olajjal. Az egyharmadát töltsük meg a töltelékkel, a maradék helyre pedig tegyük be a főtt fürjtojásokat, majd fedjük be a maradék töltelékkel. Körülbelül egy órán át süssük, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk!


Húsvéti csülök

Hozzávalók:
  • 10 darab Tesco Finest friss tojás (főtt)
  • 1 üveg torma
  • 1 darab füstölt csülök (comb)

Elkészítés: A csülköt befóliázzuk háztartási fóliába és hideg vízben feltesszük főni. A vízbe rakhatunk babérlevelet, fokhagymát, vöröshagymát és egész borsot is. Ha megfőtt, hagyjuk a levében kihűlni. Tálaláskor felszeleteljük és főtt tojással, valamint tormával kínáljuk.


Húsvéti sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1 dl tejföl
  • 20 szelet sonka
  • 1,5 kanál torma
  • 1 tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 2 doboz krémsajt
  • 1 darab sajtkrém

Elkészítés: A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerint őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk 10 db sonkaszeletet. Habzsákba kanalazzuk a sajtkrém felét, és a sonkaszeletek szélére csíkokat húzunk. Feltekerjük őket és tányérra helyezzük. Friss vagy majonézes salátával kínáljuk.

 

Jó étvágyat!

További húsvéti receptekért kattintsatok ide: https://tesco.hu/hello/etelek/receptek/