Óvodások táncoltak Tatán az “Ön választ, mi segítünk” díjátadóján

2019. április 9.

Tatai áruházunkban vehették át csekkjeiket, azaz pénzjutalmukat az ötödik “Ön választ, mi segítünk” program helyi nyertesei. Az ünnepségen helyi óvodások is felléptek egy kis műsorral, nem véletlenül, hiszen két nyertes is óvodásokat támogat programjával.

A jótékonysági felhívásra közel 300 pályázat érkezett, majd a vásárlók a következő három továbbjutott szervezetre szavaztak legtöbben:

  • az Óvoda a Családokért Alapítvány Komáromból
  • a tatai Esőemberekért Egyesület
  • a tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány

A legmagasabb, azaz 400 ezer forintos támogatást a komáromi alapítvány “Két keréken a világ” elnevezésű programja kapta. A nyereményből kerékpárokat és kismotorokat szeretnének vásárolni óvodásoknak, amelyeket a komáromi Szivárvány Óvoda udvarán lévő KRESZ-pályán tudnak majd használni.

A pályázat másik nyertese 200 ezer forint támogatást vihetett haza: az Esőemberekért Egyesület az összeget mozgást segítő eszközök vásárlására fordítja.

A 100 ezer forintot nyert harmadik helyezett a “Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában” program lett. A jövőben önkéntesek és a rendőrség szakemberei közösen mennek el a tatai óvodákba, ahol játékos formában tanítják a nagycsoportosokat a helyes közlekedésre.

Az ünnepségen a tatai Kincseskert óvoda nagycsoportosai táncoltak, szórakoztatták a közönséget.

Köszönjük az információt és a képeket Tóthné Molnár Zsuzsa áruházvezetőnknek!